En kyllingsuppe som er fin å dele

Ingen annen suppe har ord på seg for å kunne lindre så mange plager og lidelser som kyllingsuppe. Den varmer helt ut i fingertuppene på kalde regnværsdager og kan dempe eksamensangst. En dårlig dag på jobben ser plutselig lysere ut og til og med kjærlighetssorg kan finne trøst i en skål varm kyllingsuppe. Det finnes vel ikke noe mer beroligende og velgjørende enn denne matens svar på lykkepillen. Vitenskapen har også bekreftet både mor og bestemors visdom, om at kyllingsuppe hjelper å behandle forkjølelse er sant.  Basisen i hjemmekokt kraft senker slimproduksjonen og hjelper deg dermed å puste lettere når du er forkjølet.

Hver kultur og hvert hjem har sin egen versjon av suppen. Uansett land eller kultur så har likevel ofte de forskjellige varianter noe felles og det er en god kraft. Til vanlig pleier jeg å ”fuske” og lager som oftest kyllingsuppene mine med ferdigkjøpt buljong i hverdagen. Men noen ganger koker jeg kraft. Om du ikke har lyst å prøve deg på å koke kraft, kan du bare gjør som jeg pleier å gjøre – gå rett på oppskriftene til kyllingsuppene her og bruk ferdigkjøpt buljong, helst økologisk til å lage en stor skål med dampende godhet.

Dette er en asiatiskinspirert kyllingsuppe som er suppens svar på tacomiddag i vårt hjem. Denne suppen blir alltid en liten fest hos oss når vi setter frem mange forskjellige skåler med tilbehør og nudler og alle får komponere sin egen skål med kyllingsuppe.

 

En kyllingsuppe som er fin å dele

Personer: 4

Ingredienser

  • 1,2 liter kyllingkraft eller buljong
  • 1 stang sitrongress
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss fishsauce
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss ingefær, raspet
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1 lime, juicen + 1 lime til servering
  • 200 g nudler, kokte
  • 3 kyllingbryst
  • 1 håndfull sukkererter
  • 2 gulrøtter, skivet eller julienne
  • 1 håndfull purre, skivet
  • 1 håndfull bønnespirer
  • 1 håndfull frisk koriander, hakket

Slik gjør du

  1. Kok opp kyllingkraft eller buljong i en stor gryte. Tilsett sesamolje, fishsauce, soyasaus, sitrongress, limesaft og ingefær og kok i 5 minutter. Tilsett gulrøtter og kyllingkjøttet og kok forsiktig i fem minutter til. Smak kraften til med chili og mer fishsauce hvis ønskelig. Server suppen i suppeskåler med nudler i bunnen, øs over varm suppebuljong og kylling. Topp med sukkererter, purre, spirer, chili, mer lime og koriander.

Additional Info

2 Comments

  • comment-avatar
    Marianne 12. desember 2016 (09:35)

    Hei! Dette ser nydelig ut! 🙂 lurer på hvor mye ingefær du har i, og river du den eller skiver du den?

    • comment-avatar
      Aicha Bouhlou 12. desember 2016 (14:20)

      Hei Marianne. Jeg bruker 2 ss revet ingefær.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.