Pommes frites av søtpoteter med sennep – og honning kikerter
Recipe for Sweet potato fries with mustard & honey chickpeas in english at the bottom of the page.
Det er ganske deilig å bare spise grønsakbaserte måltider av og til! Problemet for mange er å finne på noe som både er smakfullt, næringsrik og mettende. På denne tallerken finner du alt!
Søtpotet er ikke i slekt med poteten, den ligner mest på gulrot. Søtpoteter er næringsrike og en av de beste grønnsakene du kan spise. Den er næmlig rik på karotenoider, vitamin C, fiber og kalium sammen med kikerter som har høyt protein -og fiberinnhold gir dette måltidet deg stor metthetsfølelse og energi som varer. Er du veganer kan du bytte ut honning med lønnesirup. God middag!
Ingredienser
- 4 søtpoteter
- 2 fedd hvitløk, skrelt og finhakket
- 1 ss flytende honning
- 1/2 sitron, saften
- 3 ss olivenolje
- 1 ss havsalt
- 1 ss havsalt pepper
- -
- Til Kikertersalat :
- Ca 480 g (2 bokser) ferdigkokte kikerter
- 2 ss olivenolje
- 1 sitron, saften
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 2 - 3 ss grov djion sennep
- 1 ss flytende honning
- salt og pepper
- 1 squash julienne eller raspet, agurk kan også brukes.
Slik gjør du
- Fovarm ovn til 200°C
- Skrell søtpotetene, del i store staver og legg i en bolle. Ha i hvitløk, honning, sitron, olje, salt og pepper. Bland godt og legg søtpotetstaver over på et stekebrett med bakepapir. Stek søtpotetene ved 200 °C til de er gylne og møre.
- Mens potetene steker lager du kikertene:
- Bland ferdigkokte kikerter med olivenolje, sitronsaft, hvitløk, persille, sennep, honning, salt og pepper. Du må gjerne utvide salaten med rødløk, frø og nøtter. Jeg valgte å gjøre det enkelt i dag .
- Anrett salaten med squash og noen dråper olivenolje og server med søtpotetfrites.
Sweet potato fries with mustard & honey chickpeas
It's quite nice to just eat vegan meals occasionally ! The problem for many is to find something that is both tasty, nutritious and filling. In this dish you will find everything!
Sweet potato is not related to the potato, but more similar to the carrot. Sweet potatoes are nutritious and one of the best vegetables you can eat. Sweet potatoes are rich in carotenoids, vitamin C, fiber and potassium. Chickpeas are high in protein and fiber content, and provide energy that lasts .
Sweet potato fries:
2 cloves garlic, chopped
1 tbsp honey
1/2 lemon, juice
3 tablespoons olive oil
1 tablespoon sea salt
pepper Chickpeas:
Approximately 480 g (2 boxes ) pre-cooked chickpeas
2 tablespoons olive oil
1 lemon, juice
1 clove garlic, minced
chopped parsley
2-3 tablespoons coarse(with seeds) Djion mustard
1 tbsp honey
salt and pepper
1 squash julienne or grated, cucumber can also be used
Peel the sweet potatoes and cut into large chips and place in a bowl. Add the garlic, honey, lemon, oil , salt and pepper. Mix well and add sweet potato chips over on a baking tray lined with baking paper. Bake sweet potatoes at 200°C until golden brown and tender. While the potatoes roasts make chickpeas: Mix pre-cooked chickpeas with olive oil, lemon juice, garlic, parsley, mustard, honey, salt and pepper. You can create your own salad by adding, red onions, nuts and seeds etc..., but i choose to keep i simple today. Serve the salad with squash and a few drops of olive oil and sweet potato fries.
Ingrediens
4 sweet potatoes,peeled and cut into chips2 cloves garlic, chopped
1 tbsp honey
1/2 lemon, juice
3 tablespoons olive oil
1 tablespoon sea salt
pepper Chickpeas:
Approximately 480 g (2 boxes ) pre-cooked chickpeas
2 tablespoons olive oil
1 lemon, juice
1 clove garlic, minced
chopped parsley
2-3 tablespoons coarse(with seeds) Djion mustard
1 tbsp honey
salt and pepper
1 squash julienne or grated, cucumber can also be used
Method
Sweet potato fries:Peel the sweet potatoes and cut into large chips and place in a bowl. Add the garlic, honey, lemon, oil , salt and pepper. Mix well and add sweet potato chips over on a baking tray lined with baking paper. Bake sweet potatoes at 200°C until golden brown and tender. While the potatoes roasts make chickpeas: Mix pre-cooked chickpeas with olive oil, lemon juice, garlic, parsley, mustard, honey, salt and pepper. You can create your own salad by adding, red onions, nuts and seeds etc..., but i choose to keep i simple today. Serve the salad with squash and a few drops of olive oil and sweet potato fries.