Ovnstekt grønnsaker i hjemmelaget woksaus
Recipe for roasted vegetables in homemade stir- fry sauce in english at the bottom of the page.
Ovnstekte grønnsaker i hjemmelaget wok saus er en velsmakende vegan middag for en kjøttfri dag, men kan også lett brukes sammen med kjøtt og kylling.
Ingredienser
- Ca 300 g grønnsaker, som blomkål, romanesco eller brokkoli
- 2 gulrøtter eller baby gulrøtter 1
- 1 stor neve bønnespirer
- Litt olivenolje
- ½ ts chili eller tørkete chiliflak ( kan sløyfes)
- 1 løk, hakket
- Saus:
- 1 dl soyasausen
- 1, 2 dl buljong
- 1 ts maisenna
- 1 ts sesam olje
- 1 ts ris eddik
- 1 ts Ingefær, revet
- 1 fedd hvitløk, finhakket eller knust
- Persille eller koriander, hakket
- Lime
Slik gjør du
- Varm ovn til 200 °C
- Skrell og del grønnsakene i jevne biter og staver. Legg dem utover en stekeplate eller i en stor ildfast form. Tilsett olivenolje, chili, litt salt og pepper. Bak grønsakene ved 200 grader til de er nesten møre, ca. 25 minutter. Vend rundt på grønnsakene et par ganger underveis i stekingen.
- Fres løk i en stor stekepanne eller wok. Visp sammen alle ingrediensene til sausen (bland gjerne i et glass med skrulokk og rist). Hell sausen over i stekepannen med løk. Kok i ca.1 - 2 minutter til sausen har tyknet litt. Tilsett ovnsbakte grønsaker og bland i bønnespirer. Smak til med salt, pepper, litt lime og tilsett mer chili om ønskelig. Dryss over persille eller koriander og server med ris eller nudler.
Roasted vegetables in homemade stir- fry sauce, serves 2-3
Ingrediens
Approximately 300 g vegetables like cauliflower, romanesco or broccoli2 carrots or more if baby carrots
1 large handful bean sprouts
Some olive oil
½ teaspoon chili or dried chili flakes (optional)
1 onion Sauce:
1 dl soy sauce
1, 2 dl broth
1 teaspoon cornstarch
1 teaspoon sesame oil
1 teaspoon rice vinegar
1 teaspoon ginger, grated
1 clove garlic, minced or crushed
Parsley or coriander, chopped
Lime juice