Mini Mezze med muhammara og baba ghanoush

Mezze er en arabisk måte å dele mat på og tradisjonelt spises den med fingrene,og  dipp og saus øses opp med brød. Det er en veldig sosial måte å dele mat på og et konsept som er svært likt tapas og italiensk antipasti men med andre typer retter og ingredienser.

Det mest vanlige under en Mezze er forskjellige dipp, som yoghurt, baba ghanoush, muhammara, hummus, falafel og marinerte oliven, salte oster laget av geit og sauemelk, stekt kylling, lam, grillete grønnsaker, rødbeter, tabbouleh laget av bulgur eller couscous, grønne salater osv.

I dag fikk jeg veldig lyst på muhammara som er en dipp laget av grillet paprika og valnøtter. Mens jeg først var i gang med å grille, tok jeg likegreit med auberginer til baba ghanoush. Når jeg i tillegg setter skåler med oliven, nøtter og olivenolje toppet med dukkah krydderblanding har jeg plutselig et lite mezze bord. Livet er en fest!

Oppskrift til muhammara finner du her, Baba ghanoush her og Dukkah krydderblandingen som jeg toppet oljen med er lett å lage og oppskriften er her. Baba ghanoush oppsriften .

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.