Pannesteikt skrei med erterisotto
Skrei er torsk på sitt aller beste. Å finne den i fiskedisken er alltid en av vinterens store høydepunkter. Det er en fantastisk råvare som ikke trenger så mye tilbehør eller smaksetting. Her servere jeg skreien pannestekt med risotto. Denne italienske klassikeren åpner for mange smaksvariasjoner – og jeg valgt å bruke erter og timian i min risotto.
Nesten ingenting kan sammenlignes med munnfuller av kjøttfull, flakende pannestekt skrei i møte med kremet risotto. Det er å bare gi seg over!
Oppskriften er utviklet for LERØY #ANNONSE #BETALTINNLEGG
Det er ikke mange ingredienser man trenger for å lage dette råflotte måltid!
Ingredienser
- 800 g torskefilet eller skrei
- 2 ts flaksalt eller grovt salt
- 0.25 ts sort pepper
- 2 ss neutral olje
- 1 ss smør
- 1 fedd hvitløk
- 1 kvast timian (hvis du har)
- Risotto:
- 1 ss olivenolje
- 1 +1 ss smør
- 1 liten løk, finhakket
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 3 dl Risottoris
- 1 dl hvitvin, eplejuice eller 2 ss hvitvinseddik
- 7 dl kyllingkraft eller buljong
- 1 ss frisk timian, hakket
- 1 pose erter ca. 300 g
- 60 g parmesan, revet
Slik gjør du
- Del fisken i 4 porsjonsstykker, strø på litt salt og la det trekke i ca. 15 minutter, mens du lager risotto.
- Risotto: Kok opp grønnsakbuljongen og hold den varm hele tiden. Varm olje og smør i en kasserolle og stek finhakket løk og hvitløk til myk og blank. Skru opp varmen litt, tilsett risen og rør godt. Når risen er blank, heller du i vinen eller eddik og fortsetter å røre. La vinen koke helt inn.
- Tilsett litt timian og kraft/buljong, en øse om gangen mens du rører. Hver øse buljong må koke inn før du tilsetter en ny øse. Forsett med å spe med buljong til risen er al dentemør, men fortsatt har noe tyggemotstand og væske igjen.
- Rør i frosne erter og litt varm buljong. Rør i all parmesanen og 1 ss smør. Smak til med salt og pepper.
- Skyll av saltet på fisken og tørk den med kjøkkenpapir. Krydrer forsiktig på nytt med litt salt . Legg fisken i en varm steke panne med nøytral olje som har middelshøy temperatur. Stek alltid på skinnsiden eller siden som har hatt skinn først, fisken henger best sammen her.
- La fisken steke i ca. 5- 6 minutter, til det har dannet seg stekeskorpe og den slipper pannen, før du snur den. Snu fisken og tilsett litt smør, hvitløk og timian for smaken. Stek dem videre i ca. 1-2 minutter. Øs litt av smøret med en skje over fiskestykkene. Fisken er ferdigstekt når den begynner å flake seg litt.