Marokkanske lammekebab
I Marokko griller man all slags mat hele året rundt. Grønnsaker, fisk og kjøtt. Lammekjøtt på spyd er en stor favoritt hos mange. Jeg forbinder disse krydrete lammespydene med Eid og min berberbestefar som alltid laget dem til oss første feriedags morgen til brunsj. Det var hans måte å gjøre stas på oss.
Du kan servere marokkanske lammespyd som en del av et tapas eller meze måltid. De kan rulles i arabiske flatbrød, tortilla lefser eller som fyll i pitabrød. Alle typer salat, grillet paprika og yoghurt dressing vil fungere supert til kjøttet.
Her er noen andre forslag til hva som kan serveres til.
Ingredienser
- 800 kg lammekjøtt fra lår uten ben , i 2 cm terninger
- 1 løk, finhakket
- 2 ss persille og 1 ss frisk koriander, finhakket
- 1 ts paprika
- 1 ts spisskummen
- Litt chiliflak (valgfritt)
- 1 ts pepper
- 1.5 ts havsalt
- 2- 3 ss olivenolje
Slik gjør du
- Bland alle ingrediensene i en bolle. Dekk med plast og mariner kjøttet en stund i kjøleskapet. Fra 1 time til et døgn om du har tid.
- Skal du bruke grillspyd i tre må du sørger for at de er våte før du legger dem på grillen. Ellers kan ta de ta fyr på grillen. La dem ligge i vann til de er gjennomåte, gjerne 10 minutter. Ha kjøttet på grillspyd og grill eller stek i grill/stekepanne på middels høy varme 6 - 7 minutter på hver side eller til kjøttet er ferdig stekt. Sørg for å ikke ha for mye kjøtt i pannen.