Hummus i 15 varianter

15 ways to eat hummus. For recipes in english scroll down to the bottom of the page for all the links👇🏾

Hummus har jeg spist  så lenge jeg kan huske. Hummus er en arabisk tradisjon og betyr kikerter. Det er en dip laget av kikerter, tahini, sitron, hvitløk og olivenolje. I min nordafrikanske kultur kan det ofte være nok å servere hummus, oliven og brød som et eget lite måltid.   Den kan brukes til frokost, lunsj, forrett eller som en del av en større Meze (arabisk tapasbord) sammen med flatbrød eller pita.  Det er et fint pålegg , middagsmat eller tilbehør til kokt eller røykt laks og kjøttretter. Det er glimrende vegetarmat som sammen med mine favoritter grillete auberginer og fetaost eller andre grillete grønnsaker.

Jeg liker å lage hummus.  Den kan varieres i det uendelig og garnityrer  som kan brukes på hummus kan være alt fra  hakket tomat, agurk, koriander, persille, karamellisert løk, stekt sopp, hele kikerter, olivenolje, hardkokte egg, paprika, sumac, oliven,spisskummen og pinjekjerner.

Det er ikke vanskelig å koke kikerter for å lage hummus.  Men etter vi er blitt en to personer husholdning  velger jeg som oftest å kjøpe ferdigkokte kikerter. Da kan jeg være litt spontan i min matlaging. Skal du koke kikerter selv,  tilsvarer 100 g tørkete erter 250 gram ferdigkokte kikerter. Det er ca det samme som i en boks med ferdigkokte kikerter man kjøper i butikken. Bløtlegg kikerter over natten i dobbelt så mye vann og med 1 ts natron. Neste dag heller du ut vannet og tilsetter nytt vann (dobbelt så mye som erter)  og 1 ts natron per 400 gram tørkete erter. Natron skal redusere kokeprosessen.

Kok kikertene i ca 40 minutter eller lengre tid, litt avhengig av alderen på ertene. Noen ganger kan det ta flere timer.  De skal kokes  til det er mulig å mose en kikert mellom fingrene. Ta vare på litt av kokevannet til å spe hummusen med og vær generøs med tahini, da får du den beste hummusen. #belgvekster

Vanlig-hummus-med-olje-og-spisskummen-

Basic hummus recipe.   Den klassiske og helt basic hummusoppskriften jeg vokste opp med er som oftest toppet med olivenolje og spisskummen.

 

hummus-med-ovnstekte-tomater-og-kantareller

Hummus with chantarelles and ovn roasted tomatoes, Hummus med kantareller og ovnstekte tomater

 

hummus-med-spinat-og-egg-

Hummus with spinach, eggs  and feta cheese makes a perfect filling healthy  and delish everyday meal. Hummus med spinat, egg og fetaost er et perfekt hverdagsmåltid og skikkelig digg!

 

Hummus-med-marokkansk-agurk-og-tomatsalat-med-mynte-

Hummus with minty  moroccan tomato and cucumber salad. Can be served as a starter, snack or a filling and fresh meal.  Hummus med marokkansk tomat -og agurksalat med mynte.Supert måltid, forrett eller snack.

 

hummus-rod-lok-og-sopp-hjemmeside

Hummus with pickled onions, fried mushrooms and cucumber-tomato salad. Hummusmiddag med rødløk, stekt sopp og agurk -og tomatsalat.

 

hummus med hot paprika og spisskummen

Hummus with hot paprika, cumin and olive oil. Hummus med hot paprika, spisskummen og olivenolje

 

fredagshummus-med-kjott-og-auberginer-2

Hummus with spicy ground beef and eggplant/ Fredagshummus med krydret kjøtt og auberginer

 

hummus-med-dill,-spinat-og-feta-2-copy

Spinach, dill, feta cheese hummus with pinuts. Jeg lager ofte hummusvariantene mine utifra hva jeg har i kjølsekapet mitt eller hva jeg skal servere til. I går laget jeg denne spinat, dill og fetaost varianten toppet med dill og pinjekjerner til gravet ørret og nystekte baguetter. Det ble stor suksess rundt matbordet og denne kommer til å bli et fast innslag når vi får gjester.

 

Hummus-med-avokado,-lime-og-persille

Avocado hummus with lime and chili.   Favoritten over alle favoritter er denne avokado hummusen som blir silkebløt med en nydelig farge og deilig smakskombo .

 

rodbethummus-

Beet hummus with sesameseeds.   Med sin fantastiske farge og mye smak er denne rødbethummusen en gjenganger hos oss.  Deilig på matpakken, som dip eller på sildebordet.

 

sotpotethummus-med-spicy-kyllingspyd

Sweet potato hummus. Søtpotet hummus

 

festhummus

Festhummus med pinjekjerner, granatepler og fetaost

 

Cod ceviche on carrot hummus  Ceviche av skrei med gulrothummus er en fantastisk rett å servere både som hovedrett eller forrett.

 

No english translation for hummus with peas . Party hummus med erter

 

No english translation for hummus with grilled peppers . Party hummus med grillet paprika

1 Comment