Potetsalat med fennikel og druer

Potato salad  with fennel and grapes recipe in english at the bottom of this page👇🏽Kjempegod potetsalat som er en blanding av Waldorf uten nøtter og en klassisk potetsalat uten majones.  En herlig kombinasjon av myke poteter, knasende fennikel, selleri og litt søtt, surt og salt. Det er bare å prøve, den passer til det meste.

Potetsalat med fennikel og druer

personer : 4 - 6

Ingredienser

  • 400 - 500 g poteter
  • 1 fennikel, i tynne skiver. Ta vare på det grønne fra fennikel til topping
  • 4 selleristenger, kutt i tynne skiver.
  • 300 g blå druer uten stein, delt i to
  • 3 dl rømme
  • 1 liten sitron, saften
  • Ca ½ ts salt, smak deg frem

Slik gjør du

  1. Vask potetene godt og kok dem med skall på. Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre i kjelen. Du kan bruke potetene med eller uten skall i salaten. Rør sammen rømme og sitronsaft og smak til med salt. Bland i fennikel og selleri først, så de avkjølte, oppskårne potetene og druer. Spar noen av druene til pynt. Bland alt forsiktig sammen uten å knuse potetene og dryss over fennikel grønt og resten av druene.
  2. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  3. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

POTATOSALT WITH FENNEL AND GRAPES. Serves 4-6

Potato salad with fennel and grapes

This yummy potato salad is a mixture of Waldorf without the walnuts and a classic potato salad without mayonnaise. A delicious combination of soft potatoes, crunchy fennel, celery and a little sweet, sour and salty. Just try it goes almost with everything.

Ingredients

400 - 500 g potatoes 1 fennel, in thin slices. Keep the green from fennel for the topping 4 celery sticks, cut into thin slices. 300 g seedles blue grapes cut in two 3 dl sour cream or creme fraiche 1 small lemon, juice About ½ teaspoon of salt, taste and add more if needed

Method

Wash the potatoes well and cook them with skin on. Pour off the water and let the potatoes evaporate in the casserole. You can use the potatoes with or without skin in the salad. Mix together cream and lemon juice and season with salt. Add the fennel and celery first to the cream. Than add the cut potatoes and grapes. Save some of the grapes for the garnish. Blend all the ingridients gently together without crushing the potatoes and sprinkle over fennel green and the rest of the grapes.

3 Kommentarer

  • krekk77 16. mai 2018 (16:41)

    Kanskje den beste potetsalaten noensinne! Måtte tvinge meg selv til å ikke spise opp hele med en gang… Serveres i morgen på selveste 17! Jeg brukte lettrømme, og kokte Amandine-poteter i lettsaltet vann. 1/2 ts salt i tillegg var helt perfekt. Dette blir definitivt en «schläger» fremover. Takk for oppskriften.

  • 3 x Potetsalat – Aichas Mat 16. mai 2018 (17:13)

    […] Potetsalat med fennikel og druer […]

  • 8 x Potetsalat – Aichas Mat 16. mai 2018 (17:26)

    […] Potetsalat med fennikel og druer […]

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.