Marokkansk tagine med lam, poteter og granatepler

Recipe for moroccan lamb tagine with potatoes and pomegranate in english at the bottom 👇🏾

Marokkansk tagine med lam, poteter og granatepler

Personer: 4

Ingredienser

  • 600 g lammekjøtt kuttet i jevnstore terninger( for eksempel bog)
  • 2 løk, finhakket
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ss fersk ingefær, revet
  • Noen få safran tråder
  • 1 ts gurkemeie
  • 1/2 ts kanel
  • salt og pepper
  • 6 - 8 poteter
  • 1 granateple, kjerner
  • 1 ss flytende honning 
  • Litt frisk koriande,r ca 2 ss
  • Litt frisk bladpersille, ca 2 ss
  • Litt olivenolje til steking
  • Vann

Slik gjør du

  1. Stek løk og hvitløk til myk. Tilsett ingefær, safran og kanel og ha i kjøttet. Pass på at kjøttet blandes godt inn i løk og krydderblandingen, før du ha i vann. Ha i så mye vann at det akkurat dekker kjøttet. Når gryten ha fått et oppkok, reduseres varmen. Nå skal den stå i ca. 1 time å putre litt avhengig av størrelsen på kjøttbitene. Smak til med salt og pepper og ha i betene som er delt i 4 båter. Gryten skal koke i ytterlige 30 minutter til kjøttet er helt mørt. Bland halvparten av granateplekjerner, honning og koriander forsiktig i kjøtt og potet gryten. Pynt med persille og resterende granateplekjerner når retten skal serveres. Server med salat og brød.

Lamb Tagine with potatoes and pomegranate

Ingredients

600 g of lamb(shoulder) cut in even cubes
2 onions, finely chopped
4 garlic cloves, finely chopped
1 tablespoon fresh ginger, grated
1 teaspoon turmeric a pinch of saffron
1/2 teaspoon cinnamon
salt and pepper
6 - 8 potatoes, cut in wedges
1 pomegranate, kernels
1 tablespoon runny brown honey
2 tablespoons. fresh coriander
2 tablespoon leaf parsley
olive oil for frying
Water

Method

Saute onions and garlic until soft. Add ginger, turmeric, saffron and cinnamon and the meat. Make sure the meat blends well into the onion and spice mixture before you pour in the water. Add so much water that it just covers the meat. Bring it to a boil and than reduce the heat. Cover the tagine and cook for about one hour until meat is almost done. Time depending on the size of the pieces of meat. Season with salt and pepper and add potatoes. Simmer for another 30 minutes, until the meat is completely tender and potatoes are cooked. Add half of pomegranates , honey and coriander and blend carefully in meat and potatoes. Garnish the tagine with parsley and remaining pomegranates kernels when the dish is to be served. Serve this dish with salad and good bread.

Ingen kommentarer

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.