Marokkansk kylling tagine med dadler, honning og mandler

Moroccan chicken tagine with dates, honey and almonds recipe i english at the bottom of this page 👇🏽

Denne smakfulle kyllingtagine oppskriften kan lett tilberedes i en vanlig gryte. Ønsker du å lage retten i en tagineform eller støpejernsgryte i stekeovn, må du dobble koketiden.

 

 

Marokkansk kylling tagine med dadler, honning og mandler

Personer : 4

Ingredienser

  • 1 kylling, delt i flere stykker eller bruk 4 store kyllinglår
  • 2 middels løk, revet på jern
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • Litt salt
  • 1 1/2 ts malt ingefær
  • 1 ts sort pepper
  • 1/2 ts søt paprika
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1/2 ts Ras El Hanout (valgfritt )
  • 3 ss olivenolje
  • 1 kanelstang
  • 1 håndfull koriander, i bukett
  • 4 dl kyllingkraft eller buljong
  • 2 dl dadler uten stein
  • 2 ss honning
  • 1 ts kanel en håndfull mandler, skåldet og stekt i litt olivenolje
  • -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Slik gjør du

  1. Ha kyllingen, olivenolje, hvitløk, løk, hvitløk og krydder i en gryte og bland godt. Dekk til med lokk og stek over middels varme i ca 15 minutter. Rør ofte for å snu og brune kyllingen på alle sider. Tilsett kyllingkraft, kanelstang og koriander i bukett og kok opp gryten. Dekk til med lokk og la småkoke på redusert varme i ca 30 minutter. (Halvveis i koketiden må du ta ca 1 1/2 dl kraft fra kyllingen over i en liten kasserole til dadlene.) Kok gryten til kyllingen er mør og væsken redusert. Fjern korianderbuketten fra gryten.
  2. Varm opp kyllinkraften du har tatt vare på i den lille kasserolen sammen med honning, kanel og dadler og rør forsiktig over middels varme til dadlene er myke og sausen er sirupsaktig.
  3. Legg kyllingen og sausen over på et fat og øs over dadler med sirupen. Strø over de stekte mandler og server sammen med brød og salat til.

MOROCCAN CHICKEN TAGINE WITH DATES, HONEY AND ALMONDS. Serves 4

Moroccan chicken tagine with dates, honey and almonds is such an delicious and easy dish to prepeare

Ingredients

1 chicken,cut into pieces or 4 chicken tights/drumsticks
2 medium onions, grated
4 cloves of garlic, pressed or finely chopped
Salt
1 1/2 teaspoons ginger
1 teaspoon black pepper
1/2 ts sweet paprika
1/2 teaspoon turmeric
1/2 teaspoon​ ras el hanout (optional)
3 tablespoons olive oil
1 cinnamon stick
1 handful of cilantro sprigs, in a bouquet
4 dl chicken broth
2 dl cups of pitted dates
2 tablespoons honey
1 teaspoons cinnamon
1 handful of almonds fried in olive oil

Method

Add the chicken with onions, garlic, spices and olive oil in a big pot and mix well. Cover and cook over medium heat for about 15 minutes, Stirring frequently to turn and brown the chicken on all sides. Add the broth, cinnamon stick and the cilantro. Increase the heat briefly to bring to a boil. Then cover and cook over medium-low heat, occasionally stirring, for 30. (About halfway through cooking, remove and reserve 1 1/2 dl of the liquid in a small casserole for the dates) Cook chicken until tender and the liquids reduced.

​ Place the dates, cinnamon, and honey in a small pot with the reserved liquids from the chicken. Stir gently to combine and simmer for 5 to 10 minutes until the dates are tender and the sauce is syrupy. Discard the koriander and cinnamon stick from the tagine. Transfer the chicken and its sauce to a serving dish. Spoon the dates with syrup over the chicken. Top with fried almonds and serve with salad and bread.

Ingen kommentarer

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.