Kylling teriyaki salat

Chicken teriyaki salad recipe in english at the bottom of the page👇🏾

 

Kylling teriyaki salat

Prep Time: 15 mins
Personer: 4

Ingredienser

  • 4 kyllinfileter
  • 4 ss teriyaki
  • Sort pepper
  • Salt
  • 1/2 ts chiliflak
  • 1 stort salathode
  • 1 bunt reddik
  • 1 mang , i skiver
  • 3 ss syltet ingefær
  • 1 rødløk, i tynne skiver 

  • Frisk persille, grovhakket
  • Syltet chili ( kan sløyfes)
  • -
  • 
Dressing:
  • 1/2 ts sukker
  • 
2 ss riseddik eller 1 lime
  • 2 ts soy sauce
  • 1 ts sesamolje
  • 2 ss neutral olje

Slik gjør du

  1. Krydre kyllingfiletene med litt salt og pepper, pensle med taryiaki saus og strø over litt chiliflak. Ha litt olje i bunnen av en panne med lokk og varm pannen på høy temperatur. Stek kyllingfileten i 1-2 minutter. Vend filetene, og skru ned temperaturen til laveste styrke. Sett på lokket, og la filetene steke i fred i 10 minutter. Sett til side
  2. I mellomtiden forberedes salaten. Bland alle ingredienser til dressing. Ha salatblader, syltet ingefær, mango, rødløk og persille i en salatbolle. Bland i dressingen og løft forsiktig på salaten til alt er jevnt blandet. Legg på reddiker, skivet kyllingkjøtt og syltet chili.

Chicken teriyaki salad, serves 4

Ingredients

4 chicken fillets
4 tablespoons taryaki sauce
Black pepper
Salt
1/2 teaspoon chilli flakes
1 large head of lettuce
1 bunch radishes
1 mango, sliced
3 tablespoons pickled ginger
Parsley
1 red onion, finely sliced
Fresh parsley
Pickled chili (optional)

Dressing:
1/2 teaspoon sugar
2 tablespoons rice vinegar or 1 lime
2 teaspoons soy sauce
1 teaspoon sesame oil
2 tablespoons neutral oil

Method

Season the chicken pieces with salt and pepper, brush with taryiaki sauce and sprinkle over some chili flakes. Apply oil to the bottom of a pan with a lid and warm on high temperature. Fry chicken fillets for 1-2 minutes. Turn the fillets and turn down the to the lowest temperature. Put the lid on and leave the fillets to cook undisturbed for 10 minutes. Set aside Meanwhile prepared the salad. Mix all ingredients for the dressing. Add salad leaves, pickled ginger, mango, red onion and parsley to a salad bowl. Mix in dressing and gently lift the salad until everything is evenly mixed. Add the radishes, sliced ​​chicken meat and pickled chili.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.