Tomat- og potetsalat

Tomato- and potato salad recipe in english at the bottom of this page👇🏾 Jeg må innrømme at jeg går helt bananas når jeg kommer over fine råvarer. I dag har jeg vært på et fransk grønnsakmarked og kjøpt med meg mye fristende saker. Det å måtte velge mellom å lage en potetsalat med nydelig nypoteter eller å bruke fristende tomater i mange farger  i en middelhavssalat ble veldig  vanskelig for meg i dag. Derfor bestemte jeg meg for å lage to salater i en.  Resultatet ble denne friske, enkle og  uimotståelige salaten.

 

Tomat- og potetsalat

Personer: 4

Ingredienser

  • 500 g nypoteter, amandinepoteter, eller andre små poteter
  • 500 g forskjellige små tomater, delt i to
  • 2 ts Dijon sennep
  • 1 ts honning
  • 3 ss rødvinseddik, eller hvitvinseddik
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 6 ss olivenolje
  • 1 liten bunt, hakket
  • 1 rødløk, hakket
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Kok potetene til de er møre. Hel av vannet og sett til side. Rør sammen honning og sennep og visp inn eddik etterfulgt av oljen. Tilsett hvitløk, persille og rødløk. Ha i potetene og tomater og bland alle ingrediensene godt sammen. Smak til med salt og pepper og tilsett litt mer eddik om du det trengs. La salaten få stå og trekke litt før servering, slik at alle smakene kan sette seg.

Tomato- and potato salad, serves 4

Let's start with this confession. I go completely crazy when i come across fine ingredients. Making decision between a potato salad with lovely french new potetoes or using this gorgeous tomatoes in a Mediterranean tomatsalat, isn't always that easy. So i decided to make both in one salad A simple fresh and yummy potato - tomato salad

Ingredients

500 g potatoes, amandine, or other small potatoes
500g different small tomatoes, cut in half
2 teaspoons Dijon mustard
1 teaspoon honey
3 tablespoons red wine vinegar or white wine vinegar
2 cloves garlic, minced
6 tablespoons olive oil
1 small bunch flat-leaf parsley, chopped
1 red onion, chopped
Salt
Pepper

Method

Boil the potatoes until tender and set aside. In a salad bowl stir the honey and mustard and whisk in vinegar followed by olive oil. Add the garlic, parsley and onion. Add the potatoes and tomatoes and mix all the ingredients well together. Season with salt and pepper and taste to with some vinegar if needed. Let the salad stand a little while before serveing, so that all the flavors can set.

1 Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.