Solskinnsegg med tomater (Shakshuka)

Recipe for Sunny eggs with tomatoes (shakshuka) in english at the bottom of the page.👇🏾

Dette er min tolkning av marokkansk shakshuka, en egg og tomatrett som er populær i Nord-Afrika og Midtøsten. Kjempegod når som helst på dagen.

 

 

Solskinnsegg med tomater (Shakshuka)

Personer: 4

Ingredienser

  • olivenolje
  • 1 - 2 løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 rød paprika
  • ½ chili, rød
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 knivsodd kanel
  • Pepper
  • Salt
  • Ca 1 kg forskjellige tomater
  • 6 – 8 egg
  • 2 avokado
  • Persille
  • Sorte oliven

Slik gjør du

  1. Fjern frøene og hakk paprikaen og chilien i terninger. Del tomatene i store biter, cherrytomatene kan beholdes hele. Varm litt olivenolje i en stekepanne. Tilsett hvitløk, løk, paprika og chili og stek under omrøring til løken er blank og myk, i  i omtrent fem minutter. Ha i krydderne og stek til det dufter godt. Tilsett tomatene, salt og pepper og la det koke uten lokk i noen minutter. Lag plass til eggene ved å lage små forsenkninger i sausen. Knekk i eggene og la det koke uten omrøring til eggene er ferdig stekte. Ha på skivet avocado, oliven og dryss over persille. Serveres med en gang.

Sunny eggs with tomatoes (shakshuka) serves 4

This is my interpretation of Moroccan shakshuka, an egg and tomato dish that is popular in North Africa and the Middle East.

Ingredients

olive oil 1- 2 onions, finely chopped 2 cloves garlic, minced 1 red bell pepper ½ chili, red 1 teaspoon cumin 1 teaspoon paprika 1 pinch of cinnamon pepper salt ca 1 kg of different tomatoes 6-8 eggs 2 avocado parsley black olives

Method

Remove seeds and chop the peppers and chili in cubes. Cut the tomatoes into large chunks, you can keep the cherry tomatoes whole. Add oil in a frying pan. Add the garlic, onion, peppers and chili. Cook, stirring until softened, about five minutes. Add the spices and cook until it smells good. Add the tomatoes, salt and pepper and cook, uncovered, for a few minutes. Make room for the eggs in the sauce. Crack in the eggs and cook without stirring until eggs are fully cooked. Add ​​avocado, olives and sprinkle with parsley. Serve immediately.

3 Comments

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.