Kremet brokkolisuppe (vegan)

Recipe for creamy vegan broccoli soup in english at the bottom of this page.
Deilig kremet brokkolisuppe som ble til fordi jeg måtte rydde kjøleskapet.  Perfekt mat for kalde vinterdager, kjøttfri mandager  og veganere. Suppen er er helt uten melkeproteiner eller gluten. Den er kremet med kokosmelk og kikerter og jeg lover at den er kjempegod!

Er du en av dem som har lyst å legge mer grønt på tallerken, men mangler ideer for hvordan man lager mat uten at kjøtt, fisk eller fugl står i sentrum?   Du kan begynne med å lage min enkle og nydelig brokkolisuppen helt uten animalske produkter. Brokkolisuppen er også ukens kjøttri middag på  Spiselandslaget ( Maj-Britt Aagard ) sin side denne uken.  Hun er aktuell med boken kjøttfri mandag og har bestemt seg for å spre mer vegetarglede til folket. Hver søndag fremover vil hun presentere en matblogger med ukens kjøttfrie rett på sin side og denne uken er det min tur.

 

Kremet brokkolisuppe

Personer: 4

Ingredienser

  • 2 brokkoli hoder, del i mindre biter
  • 2 ss olivenolje
  • 1 løk, hakket
  • 5 fedd hvitløk, finhakket
  • 8- 10 dl  dl grønskbuljong ( terninger + vann)
  • 4 dl usøtet kokosmelk
  • En neve bladpersille
  • 300 g kokte kikerter eller mer
  • Salt
  • pepper
  • Litt sitronsaft, (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Varm olje i en kjele og fres løk og hvitløk. Ha i brokkoli og buljong . Kok opp, reduser varmen og kok til brokkoli er nesten myk . Tilsett halvparten av kikerter, kokosmelk og mesteparten av persillen. Kok 2 minutter til . Kjør suppen glatt i foodprosessor eller med stavmixer. Ha litt kokt vann i om suppen er for tykk. Smak til med salt, pepper litt sitronsaft . Bland resten av kikertene med hakket persille og en dråpe olivenolje . Øs suppen i skåler og server toppet med en skje kikerter.

Creamy vegan broccoli soup. Serves 4

Ingrediens

2 broccoli heads, cut into small pieces
2 tablespoons olive oil
1 onion , chopped
5 cloves garlic, finely chopped
8- 10 dl vegetable broth
4 dl unsweetened coconut milk
a handful of parsley
300 g cooked chickpeas ( if you like you can use more for topping )
lemon juice
salt
pepper

Method

Heat oil in a saucepan and fry the onion and garlic. Add broccoli and brotl. Boil, than reduce heat and cook until broccoli is almost soft. Add half of the chickpeas, coconut milk and most of the parsley. Boil for 2 minutes more. Puree the soup in a food processor or with a stick blender. Add more boiled water if the soup is too thick. Season with salt, pepper and lemon juice . Mix the remaining chickpeas with chopped parsley and a drop of olive oil. Pour the soup into bowls and serve topped with a spoonful of chickpeas.

2 Kommentarer

  • marianne nielsen 22. januar 2016 (19:16)

    denne suppa var kjempegod!!! anbefales!

  • Pernille 13. februar 2017 (21:08)

    Denne var veldig deilig! Hadde ikke persille så brukte bailikum, funket veldig bra!