Tortillas med kjøtt og aubergine chili

Tortillas with spicy beef and eggplant chili recipe in english, at the bottom of this page 👇🏾

Tortillas med kjøtt- og aubergine chili

Personer: 4-5

Ingredienser

  • 400 g kvernet biffkjøtt eller karbonadedeig
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • Salt
  • Sort pepper
  • 1 løk, hakket
  • 1 aubergine, terninger
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1/2 chili eller eller mer, hakket
  • 1/2 ts røykt paprika
  • 1 ts spisskummen
  • 1/2 ts malt koriander
  • 1/4 ts chipotle chili
  • En knivsodd kanel
  • 2 laurbærblad
  • 10 friske cherrytomater eller en boks hermetiserte tomater
  • Koriander, hakket
  • 1 lime, saft

Slik gjør du

  1. Varm litt olje i en stor gryte og stek løk, hvitløk og auberginterninger til alt er myk og har fått litt farge. Tilsett alle krydder og fres litt til. Ha i karbonadedeig og bland godt i krydderblandingen, mens du moser og rører hele tiden til kjøttet har fått en fin brunfarge. Ha i tomater, laurbærblad og litt vann og kok opp. Reduser varmen og la det småkoke. Rør et par ganger i chilien underveis og kok til den har tyknet. Fjern laurbærblad og tilsett limesaft, mer chipotle hvis du vil og litt hakket korainder. Serveres med tortillas, guacamole, rømme og et deilig utvalg salat og annet grønt.

Taco night with tortillas and spicy biff filling

ingredients

400 g ground beef
2 tablespoons exstra virgin olive oil
Salt
Ground black pepper 1 eggplant, diced
1 medium yellow onion, diced
2 garlic cloves, chopped
1/2 chili chopped(or more)
1/2 teaspoon smoked paprika
1 teaspoon cumin
1/2 teaspoon ground coriander
1/2 teaspoon chipotle chili
a pinch of cinnamon
10 cherry tomatoes or one boks canned tomatoes
2 bay leaves
Chopped fresh cilantro
1 lime, juice

Method

Heat some oil in a large frying pan and fry onion, garlic and eggplant until everything is soft and has browned slightly. Add all the spices and fry some more. Add the minced beef and mix thoroughly in the spice mixture, while stirring constantly until the meat has got a nice brown color. Add pomegranate molasses and roasted pine nuts and season with salt and pepper. Add tomatoes, bay leaves and some water; bring to a boil. Reduce to a simmer; cook, stirring once or twice, until chili thickens. Remove bay leaves and add the lime juice, chopped coriander and more chipotle if you like. Serve with tortillas, guacamole, all kinds og greens and sour cream.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.