Vegan wok med sobanudler

Vegan stir fry with soba noodles recipe in english at the bottom of this page. 👇🏽Når du woker, er varmen viktig for å få et best mulig resultat. Det skal stekes raskt og ved høy temperatur. Ikke stek for mye om gangen, da synker temperaturen i wokpannen. Gjør alle grønnsakene klare før du begynner, og stek i flere omganger.

Her har jeg brukt sprøstekt løk fra butikken – den som brukes som topping på pølser. Kjempegod som topping på annen mat også!

Vegan wok med sobanudler

Personer: 4

Ingredienser

  • 300 g sobanudler
  • 500 g forskjellige typer sopp
  • 1 stor brokkoli
  • 2 ss peanøttolje
  • 4 hvitløkfedd, hakket
  • 1 rød chili, hakket
  • ½ dl østerssaus
  • ½ dl vann
  • 1 dl peanøtter, usaltet
  • 1 dl sprøstekt løk
  • Frisk koriander, hakket

Slik gjør du

  1. Kok nudler etter anvisning på pakken. Hell av vannet, og skyll med kaldt vann.
  2. Skjær soppen i skiver. Del brokkolien i små buketter og skjær stilken i skiver.
  3. Varm litt olje i en wok eller stekepanne. Stek soppen i flere omganger på sterk varme. Varm woken på nytt med litt olje. Tilsett hvitløk, chili og brokkoli. Stek videre under stadig omrøring i ett minutt.
  4. Tilsett østerssaus og vann og la surre i et minutt til. Ha all soppen tilbake i woken sammen med nudlene. Løft forsiktig for å blande alt sammen og smak til.
  5. Fordel på tallerkener og strø over hakkede peanøtter, sprøstekt løk og frisk koriander.

SOBA NOODLE STIRFRY. Serves 4

Delicious easymade vegan stirfry with soba noodles, veggies and peanuts

Ingredients

300 g soban noodles
500 g of different types of mushrooms
1 large broccoli
2 tablespoons of peanut oil
4 garlic cloves, chopped
1 red chili, chopped
½ cup oyster sauce
½ dl of water
1 dl chopped, unsalted peanuts
1 dl crispy onion onions
fresh coriander, chopped

Method

Cook noodles according to instructions on the package. Pour off the water and rinse with cold water.

Cut the mushrooms into slices. Divide the broccoli into small bouquets and cut the stalk into slices.

Heat a oil in a wok or frying pan. Fry the mushrooms in batches.

Re-heat the wok with some more oil. Add garlic, chili and broccoli. Continue stirring continuously for one minute.

Add the oyster sauce and water and stir for a minute. Put all the mushrooms back in the wok with the noodles. Carefully lift to mix everything and taste.

Spread on plates and sprinkle with chopped peanuts, crispy onions and fresh coriander.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.