Honningglasert laks med hvitløk

Honningglasert laks med hvitløk er en deilig enkel middag som kan serveres med lettkokte, eller wokede grønnsaker som  brokkoli, asparges, grønne bønner i tillegg til ris eller nudler.

 

 

Honningglasert laks med hvitløk

Personer: 4

Ingredienser

  • 4 laksfileter
  • 3 ss ekstra virgin olivenolje
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • Honningblanding:
  • 4 ss flytende honning
  • 5 ss soyasaus
  • 1 ts chiliflak
  • 2 ss. sitronsaft + 1/2 sitron i skiver

Slik gjør du

  1. Visp sammen ingredienser til honningblanding og sett til side. Tørk av fisken med tørkepapir før den stekes. Varm olje i en stekepanne over middelshøy varme og legg i laksefileten. Vent med å salte, da soyasaus har et høyt saltinnhold.  Stek fisken i ca 5 minutter, den vil løsne fra pannen når den er klar for å snus. Snu fisken og tilsett litt mer olivenolje (1 ss) og hvitløk. Stek med i ca 1 minutt. Hell nå honningblandingen over fisken og legg sitronskiver i pannen. La honningblandingen koke til den er litt redusert, mens den øses over fisken. .

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.