Honningglasert laks med hvitløk
Honningglasert laks med hvitløk er en deilig enkel middag som kan serveres med lettkokte, eller wokede grønnsaker som brokkoli, asparges, grønne bønner i tillegg til ris eller nudler.
Ingredienser
- 4 laksfileter
- 3 ss ekstra virgin olivenolje
- 3 fedd hvitløk, hakket
- Honningblanding:
- 4 ss flytende honning
- 5 ss soyasaus
- 1 ts chiliflak
- 2 ss. sitronsaft + 1/2 sitron i skiver
Slik gjør du
- Visp sammen ingredienser til honningblanding og sett til side. Tørk av fisken med tørkepapir før den stekes. Varm olje i en stekepanne over middelshøy varme og legg i laksefileten. Vent med å salte, da soyasaus har et høyt saltinnhold. Stek fisken i ca 5 minutter, den vil løsne fra pannen når den er klar for å snus. Snu fisken og tilsett litt mer olivenolje (1 ss) og hvitløk. Stek med i ca 1 minutt. Hell nå honningblandingen over fisken og legg sitronskiver i pannen. La honningblandingen koke til den er litt redusert, mens den øses over fisken. .