Vegetarlasagne med aubergine
Har du lyst på en mettende vegetarmiddag stappfull av smak, er lasagne med auberginer et utmerket valg. Er du den typen som blir bekymret for å ikke bli mett av grønnsaker eller ønsker å tilsette lasagnen flere proteiner, kan du tilsette ferdigkokte linser til sausen. God middag
Ingredienser
- 2 auberginer, kuttet i mellomstore terninger
- Ekstra virgin olivenolje
- 1 løk, finhakket
- 1 gulrot revet
- Sellerirot samme mengde som gulrot, revet
- 2 fedd hvitløk, finhakket eller knust
- 2 bokser hermetiske tomater, hakket
- 1 ss balsamico eddik
- 1 ts tørket oregano
- Salt
- Pepper og Salt
- Ca 9 lasagneplater
- 2 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 5 dl melk
- 3 dl revet ost
Slik gjør du
- Forvarm ovn til 200°C
- Legg aubergineterninger på en stekeplate. Hell over litt olivenolje, dryss med salt og pepper. Blant godt og stek i stekeovn i ca 10 -15 minutter. Snu på dem halvveis under stekingen. Stek til de har fått litt farge og er myke.
- Stek løk, hvitløk, gulrot og selleri til grønnsakene er myk. Tilsett tomater og ca 1,5 dl vann og kok opp. La sausen koke i ca 10 minutter. Tilsett ovnstekte aubergineterninger, oregano og eddik og smak til med salt og pepper. Ønsker du tilsette litt ferdigkokte linser, kan du gjøre det nå.
- Lag hvit saus ved å smelte smør i en kjele og rør i mel. Rør godt til blandingen slipper kjelen. Spe med halvparten av melken og fortsett å røre. Tilsett resten av melken og rør til du har en jevn hvit saus. Ta kjelen av varmen og rør i halvparten av osten.
- Smør en ildfastform med litt nøytral olje og legg auberginefyll, lasagneplater og ostesaus lagvis. Fortsett slik med flere lag. Avslutt med auberginefyll og strø resten av osten på toppen.
- Stek midt i ovn på 200°C i ca 30 minutter, til lasagneplatene er kokt myke og osten har fått en fin farge.
Kor San Dra 19. mars 2021 (19:32)
Bruker du selleri eller sellerirot? Står en ting i handlelista og en annen i oppskriften
Aicha Bouhlou 28. mars 2021 (09:08)
Jeg bruker sellerirot.