Tabbouleh med tomater og spinat 

Tabbouleh er hverdagssalaten i Levanten som består av hovedsakelig bladpersille, litt bulgur og tomat. Denne varianten er en forfriskende deilig salat med spinat, tomater og granatepler. Den kan fungerer godt som en selvstendig rett eller som tilbehør til. 

Tabbouleh med tomater og spinat 

Porsjoner : 4

Ingredienser

  • 1 granateple, kjerner
  • 2 tomater, godt modne, i terninger
  • 20 cherrytomater, i båter
  • 1 rødløk, hakket
  • 1 ts hakket chili (kan sløyfes)
  • 1 ss sherryeddik
  • 1 ss granateplemelasse
  • 1 sitron, saften
  • 4 ss ekstra virgin olivenolje
  • 3 ss hakket bladpersille
  • 3 ss hakket mynte
  • salt og pepper
  • 200 g couscous
  • 150 g babyspinat 

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene bortsett fra couscous og spinat. La tomat og granateple salsaen  godgjøre seg litt mens du tilbereder couscousen. Ha couscous i en bolle og hell over kokende vann, la stå i 5 minutter. Gjør couscousen luftig med en gaffel, og avkjøl den litt før den blandes sammen med tomatsalsaen. Bland i spinatblader til slutt. Best resultat får du om du legger spinat og den saftige tabboulehen lagvis utover et fat. 

Additional Info

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.