Ovnsstekt potetsalat i grønn

Roasted potato salad with greens recipe in english at the bottom of the page👇🏾

 

Ovnsstekt potetsalat i grønn

Serves: 4

Ingredienser

  • 500 g amandinepoteter, eller andre små poteter
  • ½ dl nøytral olje, som rapsolje
  • 250 g aspargesbønner
  • 250 g frosne selskapserter
  • 2-3 dl hakkede urter f.eks. gressløk, persille, basilikum, dill eller mynte
  • 1 hakket rødløk
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • Saften av 1 sitron og litt finrevet skall
  • Olivenolje
  • Salt
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 °C
  2. Del de største potetene i to. Vend potetene i nøytral olje og dryss over salt og pepper. Stek potetene i ca. 30 minutter. Rens og skyll bønnene og fosskok i saltet vann i 3 minutter, ha i ertene og kok ett minutt til. Bland grønnsakene sammen med urter, hvitløk, løk, sitron og en god skvett olivenolje. Bland grønnsakene med de varme ovnsstekte potetene og smak til med salt og pepper.

Roasted potato salad with greens

Ingredients

500 g amandine, or other small potatoes
½ dl neutral oil, such as canola oil
250 g green beans
250 g frozen peas
2 - 3 dl chopped herbs like chives, parsley, basil, dill or mint
1 chopped red onion
1 garlic clove, finely chopped
juice of 1 lemon and some grated zest
olive oil
salt
freshly ground pepper

Method

Preheat oven to 200 ° C

Share the biggest potatoes in half. Turn the potatoes in neutral oil and add salt and pepper. Roast the potatoes for about 30 minutes in the oven. Clean and rins the beans and and cook in salted water for about 3 minutes, add the peas and cook everything for one more minute. Mix the vegetables with herbs, garlic, onion, lemon and a good splash of olive oil. Add the hot roasted potatoes and season with salt and pepper.

1 Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.