Tabbouleh med tomater og spinat
Tabbouleh er hverdagssalaten i Levanten som består av hovedsakelig bladpersille, litt bulgur og tomat. Denne varianten er en forfriskende deilig salat med spinat, tomater og granatepler. Den kan fungerer godt som en selvstendig rett eller som tilbehør til.
Ingredienser
- 1 granateple, kjerner
- 2 tomater, godt modne, i terninger
- 20 cherrytomater, i båter
- 1 rødløk, hakket
- 1 ts hakket chili (kan sløyfes)
- 1 ss sherryeddik
- 1 ss granateplemelasse
- 1 sitron, saften
- 4 ss ekstra virgin olivenolje
- 3 ss hakket bladpersille
- 3 ss hakket mynte
- salt og pepper
- 200 g couscous
- 150 g babyspinat
Slik gjør du
- Bland alle ingrediensene bortsett fra couscous og spinat. La tomat og granateple salsaen godgjøre seg litt mens du tilbereder couscousen. Ha couscous i en bolle og hell over kokende vann, la stå i 5 minutter. Gjør couscousen luftig med en gaffel, og avkjøl den litt før den blandes sammen med tomatsalsaen. Bland i spinatblader til slutt. Best resultat får du om du legger spinat og den saftige tabboulehen lagvis utover et fat.