Sushibolle med mango
Vi spiser veldig ofte rå fisk hjemme hos oss og en av de enkleste og beste måtene å spise sushi på, er å lage sushiboller. Å lage sushiboller er enkelt og en garantert vellykket måte å servere fisk på.
Her bruker jeg laks og reker, men du kan også bruke andre fiskesorter. Spør gjerne i fiskedisken hvilken fisk de har som egner seg til sushi og sashimi. Er du i tvil, plukk fra frysedisken. Planlegger du å servere rå fisk, er det viktig at den har vært frossen i 1 døgn først. Skal du bruke fisken med det samme kan vakumpakkete produkter fra forskjellige produsenter brukes uten å fryses først.
Ingredienser
- 200 gram laks ellere annen fisk til sashimi
- 200 reker
- 2 porsjoner kokt sushi ris, følg pakke anvisning
- 1 avokado
- 1/2 Mango, i terninger
- Litt vårløk, snittet
- 1/2 agurk 1 avokado i skiver
- 1 gulrot, julienne eller raspet
- Syltet ingefær
- Soyasaus
- Wasabi
Slik gjør du
- Kok sushi ris etter pakkeanvisning. Fordel den kokte risen i skåler og skjær fisken i så like skiver som mulig. Dander risen med fisk, reker, avokado, vårløk, mango og agurk og dryss sesamfrø over fisken . Server sushibollen med mer mango, syltet ingefær, soyasaus, wasabi.