Stekte pærer med appelsin og mascarponekrem

Panfried pears with orange and mascarpone cream recipe in english at the bottom of the page 👇🏽

Stekte pærer med appelsin og mascarponekrem

Personer: 4

Ingredienser

  • Mascarponekrem:
  • 200 g mascarponeost
  • 2 dl kremfløte
  • 1 vaniljestang, frø eller 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2 ss sukker
  • 2 pærer
  • Smør til steking
  • 2 ss sukker
  • 2 ss valnøtter
  • 1 appelsin, saften og skall
  • Litt kanel ( kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Pisk fløte, sukker, mascarpone og vaniljefrø til stivt og sett kjølig.
  2. -
  3. Skrell pærene og del hver pære i to. Fjern kjernen. Varm smør i en panne og legg i pærene. Strø sukker over og stek pærene til de er gylne og litt møre. Tilsett valnøtter og og stek rask med før du tilsetter apelsinsaft, litt revet appelsinskall og kanel. Kok rask opp. Server pærene varme med mascarponekrem.
  4. -
  5. Pynt eventuelt med litt mer finrevet appelsinskall.
  6. ------------------------------------------------------------------------------------------------------

PANFRIED PEARS WITH ORANGE AND MASCARPONE CREAM. Serves 4

Ingredients

mascarpone cream:
200 g mascarpone cheese
2 dl heavy cream
1 vanilla bean seeds from one pod or 1 teaspoon of vanilla extract
2 tablespoons sugar

2 pears
Butter for frying
2 tablespoons sugar
2 tablespoons walnuts
1 orange, juice and some peel
Pinch of cinnamon (optional)

Method

Whip cream, sugar, mascarpone and vanilla seeds stiff and set cool.

Peel the pears and cut each in two. Remove the core. Heat butter in a pan and add the pears. Sprinkle sugar over and fry the pears until golden and slightly tender. Add walnuts and fry quickly before adding orange juice, some grated orange peel and cinnamon. Bring to boil quickly and remove from heat.Serve the pears warm with mascarpone cream.

Top with some more grated orange peel.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.