Spinat, karamelisert løk- og granateplesalat
Jeg elsker å spise granatepler og i kveld har vi laget denne lekkerbisken av en salat sammen med ovnsstekt kveite og yoghurt.
Ingredienser
- 3 løk, skjæres i tynne skiver
- Litt rapsolje og litt smør
- 600 gram babyspinat, grovhakket
- 1 stort granateple, frøene
- ½ bundt blad persille, hakket
- 1 neve valnøtter, hakket
- -
- Dressing:
- 2 ss granateplemelasse
- 1 ts honning, flytende
- 2 ss ekstra virgin olivenolje
- ½ ts chiliflak
- 2 ss saft fra sitron
- salt
- pepper
Slik gjør du
- Stek løken på middels varme i en panne med smør og olje. Rør av og til og pass på at pannen ikke er for varm så løken blir for fort stekt. Stek i ca 20 – 25 minutter til løken er helt myk og karamellisert. Smak til med salt og pepper. Ha løken over i salatbolle og tilsett spinat, valnøtter, persille og granateplefrøene. Visp sammen Ingredienser til dressing og bland i salaten. Smak til med salt og pepper.
Spicy kylling med søtpotethummus – Aichas Mat 30. april 2016 (10:10)
[…] Spinat og stekt løk salat med granatepler […]
Karianne 23. februar 2017 (17:59)
Hei. Hva slags dressing er det du sikter til her og hva er granat eple melasse?
Aicha Bouhlou 23. februar 2017 (21:17)
Hei Karianne,
granateplemelasse er en sirup kokt ned på granaeteplejuice. Den får du kjøpt på flaske i innvandrerbutikk. Med dressing mener jeg de ingrediensene som står under dressing i ingredienslisten. Granateplemelasse, sitron, honning, chili osv…