Sitronkylling med poteter

Superenkel og deilig langpanne med kylling og poteter.

Sitronkylling med poteter

Personer: 4

Ingredienser

  • 4 kyllinglår eller hel kylling, delt opp
  • 8 - 10 poteter, skåret i små terninger
  • 3 hvitløksfedd, med skall
  • 1-2 løk, skåret i båter
  • 2 ts salt
  • nykvernet pepper
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss honning
  • 1 økologisk sitron, saften og skallet
  • 1 ss paprikapulver
  • 1/4 ts tørket timian

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 200 °C.
  2. Legg kylling, poteter, løk og hvitløksfedd i en langpanne eller annen ildfast form. Krydre kyllinglårene og potetene med salt og pepper.  Rør sammen olivenolje, honning, sitronsaft, paprika og hell over kylling og poteter. Bland godt i potetene og gni marinaden i kyllingen.
  3.  Sett formen i ovnen og stek i ca 30-40 minutter til kyllingen er gjennomstekt og potetene er gyllen og møre. Server med salat.

CHICKEN WITH LEMON AND POTATOES

Simple and delicious sheet pan with chicken and potatoes. Serves 4

Ingredients

4 chicken thighs or whole chicken, cut in 4-6 pieces
8 - 10 potatoes, cut cubes
3 cloves of garlic with skinn on
1-2 onions, in wedges
2 teaspoons salt
pepper
4 tablespoons extra virgin olive oil
1 tablespoon runny honey
1 lemon, juice and lemon rind
1 tablespoon paprika powder
1/4 teaspoon dried thym

Method

Preheat oven to 200 ° C

Put chicken, potatoes, onions and garlic cloves in a roasting pan.

Season the chicken and potatoes well with salt and pepper. Stir together olive oil, honey, lemon juice, paprika and pour over chicken and potatoes. Mix well with the potatoes and rub the chicken with marinade.

Put the roasting pan in the oven and roast for about 30-40 minutes until the chicken is cooked through and the potatoes are golden and tender.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.