Salaten fra Nice med ørret og syltet rødløk

Denne salaten er  inspireret av den kjente klassikeren fra Nice Salade Nicoise. Klassikeren som tradisjonellt består av tunfisk, egg, poteter, ansjos og oliven, finnes i mange varianter verden over. Jeg har laget salaten uten egg, ansjos og tunfisk i dag og bruker ørretfilet og et friskt innslag av syltet rødløk istedenfor.

REKLAME i smarbeid med LERØY SEAFOOD.

Salaten fra Nice med ørret og syltet rødløk

Porsjoner: 4

Ingredienser

  • 400 g ørretfilet
  • 12 små poteter eller 4-5 vanlige poteter
  • 150 aspargesbønner
  • 1 stor hjertesalat 
  • 250 g cherrytomater eller 4 vanlige tomater i båter
  • 1 bunt reddiker, i skiver
  • 120 g sorte oliven
  • 2 - 3 ss kapers
  • Vinaigrette:
  • 2 ts Dijon sennep
  • 2 ts flytende honning
  • 1 fedd hvitløk, finhakket eller knust
  • 2 ss hvitvinseddik
  • ca 1 dl ekstra virgin olivenolje
  • Litt persille
  • Litt salt
  • Nykvernet pepper
  • Syltet rødløk
  • 2 rødløk i tynne skiver
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl eddik
  • litt salt

Slik gjør du

  1. Begynn med syltet rødløk.  Lag løken minst en time før eller helst dagen før for å utvikle smaken. Kok opp eddik, sukker, salt og vann og hell varm eddik lake over løken. Ha løken i et rent glass med lokk eller dekk med plastfolie og sett kjølig.
  2. Kok potetene til de er møre og skjær dem i to eller flere båter. Kok aspargesbønner i lettsaltet vann i ca 2 minutter. Hell av det kokende vannet og avkjøl i kald vann. Stek laksefiletene i ovn eller på grillen.
  3. Ha ingrediensene til dressingen i en bolle og visp noen minutter med visp til dressingen ha en kremmet konsistens. Dressingen kan også blandes ved å riste alle ingrediensene i et glass med lokk. Smak til med salt og pepper.
  4. Del salaten i grove biter og bland i 1/3 del av dressingen . Bland poteter, litt persille og et par skjeer dressing og legg i et hjørne oppå salaten. Gjør det samme med tomatene og aspargesbønner. Del fisken i biter og legg oppå salaten sammen med oliven. Dryss kapers over salaten og topp med syltet rødløk.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.