Salat chevre chaud med grillete nektariner

Salad aux chevre chaud with grilled nectarines recipe in english at the bottom of the page 👇🏾

Jeg er veldig glad i retter som er satt sammen av få gode ingredienser  og utgjør en uslåelig smakskombinasjon. Den klassiske franske retten «salad aux chevre chaud» (salat med varm geitost) er en av dem. Jeg har laget min egen sommervariant med grillete nektariner sammen med de vame geitost skivene på en deilig salat med honning og senneps vinaigrette og valnøtter. Du kan gjerne velge forskjellige typer salater som hjerte salat, grønn og rød lollo og crispisalat eller andre urter. Nydelig lunsj, forrett eller middag.

Salat chevre chaud med grillete nektariner

Personer: 4

Ingredienser

  • 100g Valnøtter
  • 3 nektariner
  • En rull med chevre (geitost)
  • 4 skiver lett ristet grovt brød
  • En stor grønn salat, alt kan brukes
  • Litt gressløk
  • Dressing :
  • 5 ss olivenolje
  • 2 ss. honning
  • 1 ss. Dijon sennep
  • 2 ss. hvitvinseddik
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Rist valnøtter, grovhakk og sett til side. Varm opp grillen, grillpanne eller en stekepanne. Skjær nektariner i båter og grill båtene (eller stek) i ca. 1 minutt på hver side til de har fått litt farge og avkjøl litt.
  2. Bland salat og gressløk i en salatbolle. Skjær skiver av geitostrullen (2 stk per person ) og kutt brødet slik at det passer til skiver. Legg et stykke ost på toppen av brødstykkene og grill i ovnen i ca. 5 minutter. Pisk sammen dressingen og bland i salaten. Anrett salaten med grillet nektariner på et stort serveringsfat eller på flere porsjonstallerken. Plasser grilled brød med geitost opp på salaten og dryss over med valnøtter. Topp geitosten med litt mer honning og pynt gjerne med spiselige blomster som stemorsblomster, georginer osv..

SALAD AUX CHEVRE CHAUX WITH GRILLED NECTARINE

I am very fond of dishes made up of few good ingredients that together make up an unbeatable taste combination. The classic French dish 'salad aux chevre chaud' (salad with warm goat cheese) is one of them. I have made my own summer variant and serve warm goat cheese slices baked in the oven on a slice of good bread with a delicious salad mixed with honey and mustard vinaigrette and grilled nectarines. You can choose different types of salads like green and red lollo, crispisalat and ruccula or other herbs.

Ingredients

100g Walnuts
3 nectarines
A roll of chevre (goat cheese)
4 slices of lightly toasted good bread
Some chives
A big green salad, everything can be used

dressing:
5 ss. olive oil
2 tablespoons honey
1 tablespoon Dijon mustard
2 tablespoons white wine vinegar
Salt and pepper

Method

Toast walnuts, chop and set aside. Heat the grill, griddle or a frying pan. Cut nectarine in wedges and grill the wedges (or fry) for approx. 1 minute on each side until they have got a little color. Set aside.

Mix the salad and chives in a salad bowl. Cut slices of goat cheese roll (2 pieces per person) and cut the bread to match the slices. Put a piece of cheese on top of the bread pieces and grill in the oven for approx. 5 minutes. Whip together the dressing and mix in the salad.

Arrange the salad with grilled nectarines on a large serving dish or on several serving plates. Place grilled bread with goat cheese on top of the salad and sprinkle with walnuts. Top goat cheese with a little more honey and decorate with edible flowers like stems, georgines etc .. if you like

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.