Rabarbra og jordbær smuldrepai
Personer: 6
Ingredienser
- 300 g rabarbra
- 300 g jordbær
- 1 1/2 dl sukker
- 2 ss potetmel
- 1 ss fersk ingefær, revet
- Til smuldredeig:
- 2 dl hvetemel
- 1 ½ dl sukker
- 2 ss Tahini eller malte mandler ( kan sløyfes)
- 100 gram smør, romtemperert
Slik gjør du
- Varm ovnen til 180 °C
- Skjær rabarbraen i jevne biter. Del jordbærene . Bland sammen rabarbra, jordbær, sukker, potetmel og ingefær. Ha rabarbra og jordbærfyllet i en mellomstor ildfast form eller porsjonsformer. Bland sammen alle ingrediensene til smuldredeigen og dryss den i et jevnt lag over rabarbra og jordbærfyllet. Stek paien i ca 30 - 40 minutter til smulne er gyllen. Kortere tid om du bruker porsjonsformer. La paien få stå i ca 20 minutter til avkjøling før servering. Server med pisket krem, vaniljesaus eller is.
Prev post
Vårlig potetsalat med asparges og dill
Next post