Rabarbra og jordbær smuldrepai

 

 

 

Rabarbra- og jordbær smuldrepai

Personer: 6

Ingredienser

  • 300 g rabarbra
  • 300 g jordbær
  • 1 1/2 dl sukker
  • 2 ss potetmel
  • 1 ss fersk ingefær, revet  
  • Til smuldredeig:
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ½ dl sukker
  • 2 ss Tahini eller malte mandler ( kan sløyfes)
  • 100 gram smør, romtemperert

Slik gjør du

  1. Varm ovnen til 180 °C
  2. Skjær rabarbraen i jevne biter. Del jordbærene . Bland sammen rabarbra, jordbær, sukker, potetmel og ingefær. Ha rabarbra og jordbærfyllet i en mellomstor ildfast form eller porsjonsformer. Bland sammen alle ingrediensene til smuldredeigen og dryss den i et jevnt lag over rabarbra og jordbærfyllet. Stek paien i ca 30 - 40 minutter til smulne er gyllen. Kortere tid om du bruker porsjonsformer. La paien få stå i ca 20 minutter til avkjøling før servering. Server med pisket krem, vaniljesaus eller is.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.