Quinoa med linser, urter og oliven
Quinoa with lentils, herbs and olives recipe in english at the bottom of the page👇🏽Etter du har laget denne retten kommer quinoa og linser helt sikkert til å bli din nye favorittoppskrift. Dette er en grunnoppskrift som jeg varierer i det uendelige, og når jeg først lager den, så lager jeg mye. Quinoaretten smaker godt alene og er nydelig tilbehør til det meste. Kjenpegod og sunn mat som også er vellegnet til lunsjboksen. Jeg bruker den ofte som basis for salater med forskjelleige grønnsaker, eller fiffer den opp som her med urter og oliven. #belgvekster
Ingredienser
- 2.5 dl tørre grønne eller brune linser bløtlagt i 1-2 timer
- 2.5 dl Quinoa
- 1 løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- Salt
- ca 10 dl vann
- -
- Salatingredienser jeg har brukt i denne varianten er:
- Persille, finhakket
- Koriander, finhakket
- Mynte, finhakket
- Sitronsaft, smak til
- Litt chili,
- Masse grønne oliven, hakket
Slik gjør du
- Linsene kan i denne oppskriften bløtlegges 1 time for å korte ned koketiden eller kokes i 10- 15 minutter før de tilsettes i risen for mer, men det er ellers ikke nødvendig å bløtlegge linser før bruk i andre oppskrifter. Varm olivenolje i en stor kasserolle og fres løk i olivenolje til myk. Skyll quinoa med kaldt vann for å fjerne bitterheten og hell av vannet fra de bløtlagte linsene. Tilsett hvitløk, linser og quinoa til løken og fres videre i et minutt. Ha i litt salt og hell i vann, vann kan også erstattes med buljong for mer smak, men da må saltet sløyfes. Kok opp og skru ned varmen. Kok i ca. 20 -30 minutter til alt vannet er for dampet og linsene er møre. Slå av varmen, behold lokket på, la quinoa og linsene stå uforstyrret i ca. 10 minutter. Løft og rør quinoa med en gaffel og smak til med salt eller krydder etter din smak. Krydder som kan tilsettes kan være curry, kanel, cayenne, spisskummen osv .
QUINOA WITH LENTILS, HERBS AND OLIVES . Serves 6
Quinoa and lentils will surely be your new favorite. This is a basic recipe you can add too what ever you like. When I first make the recipe, I make a lot. The quinoa dish tastes good alone and it pairs with almost everything. Yummy and healthy food that is also perfect for the lunch box. I often use it as the basic for salads with different vegetables, or fizzle it up like here with herbs and olives.
Ingredients
2.5 dl dry green or brown lentils soaked in cold water for 1-2 hours2.5 dl
3 tablespoons olive oil
1 onion, finely chopped
2 cloves of garlic, finely chopped
Salt
about 10 dl of water The salad ingredients I have used in this variant are:
Parsley, finely chopped
Coriander, finely chopped
Fresh mint, finely chopped
Lemon juice, taste to
Chili, a little
Lots of olives, chopped