Blåskjell og parmesanpoteter

Steamed mussels and parmesan potatoes recipe in english at the bottom of the page👇🏽 

Noen typer mat kommer man alltid tilbake til fordi det er knallgodt og enkelt å lage. Sånn er det med blåskjell.  Blåskjell er verdens beste og billigste luksusmat. Det tar under 10 minutter å lage, kan varieres i det uendelige og er lett å lykkes med. Det kan ikke gå galt 🙂 I vintermånedene er blåskjellene på sitt beste og da spiser vi de ganske ofte. I dag har vi laget dampede blåskjell og stekte parmesanpoteter med aioli til. Har du ikke tid eller ork til å lage aioli fra bunn av, kan du lage en fuskeaioli med litt majonais, sitronsaft og hvitløk.

 

Blåskjell og parmesanpoteter

Personer: 4

Ingredienser

  • Parmesanpoteter :
  • 500 g faste mellomstore poteter
  • 60 g parmesanost, revet
  • 1 ts paprika
  • Olivenolje
  • Havsalt
  • Til blåskjell:
  • 2 kg friske blåskjell
  • 2 ss olivenolje
  • 3 hvitløksfedd, hakket
  • 1 dl hvitvin eller eplejuice
  • Litt persille, hakket

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 °C
  2. Kok poteter hele i 10 - minutter. Hell av vannet og damp potetene tørre og avkjøl litt.Del potetene i båter eller staver. Legg dem på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje og dryss over paprika salt og parmesan. Bland alt godt slik at alt sammen blir jevnt fordelt på potetene. Stek i ovn ved 200 °C i ca. 20 minutter, eller til potetene har blitt møre, gylne og sprø.
  3. Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet. Fres hvitløk i olivenolje i en stor kjele. Tilsett blåskjell og hvitvin eller eplejuice, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg. Dryss over hakket persille og server sammen med poteter og gjerne litt aioli.

STEAMED MUSSELS AND PARMESAN POTATOES

There are some types of food one always comes back to because it is delicious and easy made. That's how i feel about mussels. Mussels are the world's best and cheapest luxury food. It takes less than 10 minutes to make, there are cheap, and can be varied in so many different waysl. During the winter months, the mussels are at their best and we eat them quite often. Today we cooked steamed mussels and fried parmesan potatoes with aioli. If you do not have the time or energy to make aioli from scratch, you can make a cheat aioli with mayonnaise, lemon juice and garlic.

Ingredients

For parmesan rosted potatoes
500 g medium sized potatoes
60 g parmesan cheese, grated
1 teaspoon paprika
olive oil
Sea salt

For the mussels:
2 kg of fresh mussels
2 tablespoons olive oil
3 garlic clove, chopped
1 cup white wine
Parsley, chopped

Method

Preheat ovn to 200 °C
Wash and scrub the potatoes and cook for 10 - 15 minutes. Pour out the water and steam the potatoes dry. Cool them down Cut potatoes into wedges.Cover a baking tray with baking paper. Add potatoes, paprika , drizzle with olive oil and sprinkle with parmesan. Mix everything well together so that oil, cheese and rosemary are evenly cover the potatoes. Bake in oven at 200 °C or approx. 20 minutes or until the potatoes have become tender, golden and crispy.

Rinse and wash the mussels in running cold water. Discard shells that do not close if you "knock" them, or shells that are damaged. Fry garlic in olive oil in a pot. Add the mussels and white wine or apple juice, add the lid and steam until the shells open. Sprinkle with chopped parsley and serve with potatoes and aioli .

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.