Ovnstekt kylling med sopp, erter og mascarpone
Ingredienser
- 1 stk kylling (ca. 1500 g)
- 4 ss smør
- litt finrevet skall av en økologisk eller godt vasket sitron
- 1⁄2 ts kvernet pepper
- 1 ts salt
- 12 sjalottløk, skrelt
- 200 gram sopp
- 1 dl hvitvin
- 100 gram frosne erter
- 200 gram mascarpone
- salt og pepper
Slik gjør du
- Sett ovnen til 180°C
- Smelt 2 ss smør og bland med sitronskall, salt og pepper. Pensle kyllingen og legg den i en ildfast form. Sett kyllingen i ovnen ved 180 °C og stek den i 40 minutter. Legg sjallotløk hele i formen rundt kyllingen med litt ekstra smør, og stek videre i ca 30 minutter til kyllingen er gyllenbrun og gjennomstekt. Løft kyllingen ut av formen og la den hvile før oppskjæring. Ta vare på stekesjy. Smelt smør i en stekepanne og stek soppen. Tilsett hvitvin og kok inn til halvparten. Tilsett ertene og stekesjy fra kyllingen og rør i mascarpone. Smak til med salt og pepper Del opp kyllingen og legg på fat sammen med sopp og mascarpone blanding . Server med potetstappe eller pasta.