Midtøsten inspirert alt i en form med kjøttboller og kikerter
Alt i en form middag med midtøsten vri. Aubergine, løk, tomater og kjøttboller toppet med granateple melasse og hele formen i ovn i 30 minutter. Ferdigkokte kikerter tilsettes siste 10 minuttene av steketiden. Enkelt og knallgodt!
Ingredienser
- Kjøttboller:
- 500 g karbonadedeig
- 1 egg
- 1.5 ss maisenna eller (2 ss griljermel, panko)
- 1 ts salt
- 0.5 ts malt Ingefær
- 0.5 ts spisskummen
- 1 klype malt kanel
- litt Chiliflak, så mye du liker
- Pepper
- Litt persille, hakket
- Øvrige ingredienser:
- 1 stor aubergine eller 2 mindre, delvis skrelt så den får sebrastriper og delt i terninger
- 1 løk, grovhakket
- 2-3 tomater, i mellomstore terninger
- Litt persille, hakket
- Olivenolje
- Salt
- Pepper
- Granateplemelasse
- 2 x pakker med ferdigkokte kikerter ca 700 g totalt
- 1 ts paprika
Slik gjør du
- Forvarm ovn til 200 °C
- Bland sammen alle ingredienser til kjøttboller og sett kjølig til det skal brukes.
- Ha aubergineterninger, løk og tomater i en langpanne eller annen ildfastform. Tilsett en god klunk olivenolje, persille, litt salt og pepper og bland godt. Form kjøttboller og legg dem oppå grønnsakene.
- Drypp granateplemelasse over det hele, omtrent 2 ss. Stek i ovn ca 20 minutter.
- Hell væske av kikertene og skyll godt. Vend paprikapulver i kikertene. Ta langpannen ut av ovnen. Rør kikertene sammen med kjøttboller og grønnsakene og sett langpannen tilbake i ovn. Stek videre i ca 10 minutter.
- Strø over litt frisk persille og server med bulgur, couscous, ris, pasta, litt godt brød eller en salat.
Line 12. oktober 2021 (21:53)
Denne retten laget jeg i går. Nam nam
Aicha Bouhlou 8. november 2021 (20:10)
Så bra!
Kjersti 4. januar 2022 (15:59)
Heisann,
Hvor i Bergen pleier du å granateplemelasse? Sliter litt med å finne det 🙂
Aicha Bouhlou 4. februar 2022 (12:05)
Global food, Vestre Strømkaien 1. Den ligger på andre siden av Bergen Storsenter.