Middelhavs-inspirert potetstappe

Forrige måned startet Mia fra bloggen Green Bonanza noe som heter utskriftsutfordring og utfordringen hennes for september var beter. Nå er det en ny utskriftsutfordring på gang. Denne måneden er det Ina fra bloggen Mat på bordet  som utfordrer sine medbloggere til å ha fokus på poteten i oktober. Det er utrolig mye man kan lage med poteter og utfordringen ligger egentlig i å bestemme seg for hva man skal lage. Min første potetoppskrift (det kommer helt sikkert flere), er en middelhavs inspirert potetstappe som passer til alt.

Her er linker til allerede postete innlegg fra mine medbloggere og så vil jeg prøve å oppdatere med de nye som kommer fortløpende.

Miasmat: Kremede småpoteter med bacon og aromasopp

Mat på bordet : Ovnsbakte poteter med timian

Sunnere alternativ: Røstipoteter

Astrid kokk: Fylt og bakt søtpotet.

My Nordic Kitchen: Potetlefse

Hver gang vi spiser : Potetlasagne med lammekjøttdeig

Grys kjøkkenskriverier Raspeball servert med saltkjøtt.

Bord for to: Potetgalette

Entusiastisk mat Potetgnocchi med salviesmør

Basilico  Ovnsbakte røstipoteter med lammekoteletter 

Idefull.no        Små potetkaker              

Middelhavs inspirert potetstappe

Personer: 4

Ingredienser

  • 800 g melete poteter
  • 6 fedd hvitløk
  • 1 ½ dl melk
  • 4 ss hakkede soltørkede tomater
  • 4 ss hakkede oliven
  • 4 ss hakket frisk basilikum og litt ekstra til å strø over stappen
  • 4 ss revet parmesan
  • 4 ss olivenolje
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Skrell og kok potetene sammen med hvitløksbåter til potetene er møre. Varm opp melk og mos potetene og hvitløk sammen med den varme melken. Vend inn soltørkede tomater, hakkete oliven, basilikum, parmesan og olivenolje. Smak til med salt og pepper. Dryss mer hakkete oliven, soltørkete tomater og frisk basilikum over stappen og server umiddelbart.

Additional Info

8 Comments

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.