Marokkanske lakseboller i tomat og bønner

Denne  oppskriften er inspirert av en marokkansk fiskerett som lages av sardiner. En velsmakende og letttlaget gryte . #belgvekster

Marokkanske lakseboller i tomat og bønner

Personer: 4

Ingredienser

  • 600 g laksefilet uten skinn og ben
  • 1 mellomstor potet revet
  • 1 egg 4 ss persille, finhakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • ½ ts malt ingefær
  • ½ ts kajennepepper
  • ¼ ts chiliflak
  • Salt
  • Pepper
  • 3 ss tomatpuré
  • 1 ts sukker
  • 5 dl vann
  • 5 dl vann
  • 2 bokser ferdigkokte brune bønner

Slik gjør du

  1. Skjær fisken i strimler og ha den i foodprosessor sammen med revet potet, 1 egg, 2 ss persille, 2 fedd hvitløk, 1 ts spisskummen, ½ ts malt koriander, ¼ ts malt ingefær og 2 ts salt. Kjør alt til en jevn og fin farse. Lag fiskeboller og sett til side.
  2. Varm oljen i gryte og fres resten av hvitløken. Ha i tomatpuré og stek i ett til to minutter under omrøring. Tilsett hakkete tomater med juice, sukker, 1 ts spisskummen, 1/2 ts koriander, ¼ ts malt ingefær, kajennepepper, chiliflak, salt og pepper. Hell i vann og kok opp. Legg fiskebollene i sausen. Reduser varmen og kok bollene i sausen på middels varme i ca 20 minutter. Smak til med salt og pepper og tilsett ferdigkokte bønner og resten av persillen. Server gjerne med ris og salat til.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.