Marokkanske lakseboller i tomat og bønner
Denne oppskriften er inspirert av en marokkansk fiskerett som lages av sardiner. En velsmakende og letttlaget gryte. #belgvekster
Ingredienser
- 600 g laksefilet uten skinn og ben
- 1 mellomstor potet revet
- 1 egg 4 ss persille, finhakket
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ts spisskummen
- 1 ts malt koriander
- ½ ts malt ingefær
- ½ ts kajennepepper
- ¼ ts chiliflak
- Salt
- Pepper
- 3 ss tomatpuré
- 1 ts sukker
- 1 boks tomater, ca 400g , hakkede
- 2 bokser ferdigkokte brune bønner
Slik gjør du
- Skjær fisken i strimler og ha den i foodprosessor sammen med revet potet, 1 egg, 2 ss persille, 2 fedd hvitløk, 1 ts spisskummen, ½ ts malt koriander, ¼ ts malt ingefær og 2 ts salt. Kjør alt til en jevn og fin farse. Lag fiskeboller og sett til side.
- Varm oljen i gryte og fres resten av hvitløken. Ha i tomatpuré og stek i ett til to minutter under omrøring. Tilsett hakkete tomater med juice, sukker, 1 ts spisskummen, 1/2 ts koriander, ¼ ts malt ingefær, kajennepepper, chiliflak, salt og pepper. Hell i vann og kok opp. Legg fiskebollene i sausen. Reduser varmen og kok bollene i sausen på middels varme i ca 20 minutter. Smak til med salt og pepper og tilsett ferdigkokte bønner og resten av persillen. Server gjerne med ris og salat til.
Filipe Rosa Félix 27. september 2021 (18:44)
Hei Aicha, jeg ser at det står hvor mye tomat i boks skal denne oppskrift ha. Jeg skal prøve meg med en boks, er det riktig mengden?
Aicha Bouhlou 27. september 2021 (21:35)
Hei Felix
1 boks, ca 400g hakkede tomater
Filipe Rosa Félix 27. september 2021 (18:48)
Også hva med vann, er det 1 liter eller halv liter?
Aicha Bouhlou 27. september 2021 (21:36)
Hehe…og 5 dl vann.
Jeg skal rette i oppskriften. Takk