Lun kålsalat med hasselnøtter og parmesan
Denne kålsalaten er enkel å lage – og knallgodt tilbehør
Ingredienser
- 1/2 lite hode rødkål
- 1/2 lite hode vanlig hodekål
- litt oliven olje
- 2 dl grovhakkete hasselnøtter
- Sitron saft fra 1 sitron
- 1 ts honning
- Havsalt
- nykvernet sort pepper
- 50 gram parmesan, høvlet
Slik gjør du
- Varm grill (øverste element) i stekeovnen.
- Skjær kål i fine strimler og bland med olivenolje. Fordel kålen utover på et stekbrett og grill i ca. 5 minutter til tuppene begynner å få litt farge. Ta ut kålen og snu litt på den. Sett tilbake i ovn og stek i 5 minutter til. Avkjøl kålen litt mens du rister grovhakkete hasselnøtter i tørr stekepanne. Visp sammen 1 ss olivenolje, saften av en sitron og honning. Bland den lunkne kålen med dressing, smak til med salt og pepper og ha I hasselnøtter avslutningsvis. Topp med fersk høvlet parmesan rett før servering.