Lun kålsalat med hasselnøtter og parmesan

Denne kålsalaten er enkel å lage – og knallgodt tilbehør

Lun kålsalat med hasselnøtter og parmesan

Personer: 4

Ingredienser

  • 1/2 lite hode rødkål
  • 1/2 lite hode vanlig hodekål
  • litt oliven olje
  • 2 dl grovhakkete hasselnøtter
  • Sitron saft fra 1 sitron
  • 1 ts honning
  • Havsalt
  • nykvernet sort pepper
  • 50 gram parmesan, høvlet

Slik gjør du

  1. Varm grill (øverste element) i stekeovnen.
  2. Skjær kål i fine strimler og bland med olivenolje. Fordel kålen utover på et stekbrett og grill i ca. 5 minutter til tuppene begynner å få litt farge. Ta ut kålen og snu litt på den. Sett tilbake i ovn og stek i 5 minutter til. Avkjøl kålen litt mens du rister grovhakkete hasselnøtter i tørr stekepanne. Visp sammen 1 ss olivenolje, saften av en sitron og honning. Bland den lunkne kålen med dressing, smak til med salt og pepper og ha I hasselnøtter avslutningsvis. Topp med fersk høvlet parmesan rett før servering.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.