Lammestek med sjysaus
Ingredienser
- 1 lammelår , ca. 2,5 kg
- Salt
- Pepper
- 4 fedd hvitløk
- Frisk rosmarin
- 3 gulrøtter
- 2 løk , båter
- 4 dl vann
- -
- Sjysaus:
- 5 dl sjy fra steken
- 2 ss maizena utrørt i 1 dl vann
- 1 ss soyasaus
- 1 dl rødvin eller 1 ss solbærsaft
- Salt
- Pepper
Slik gjør du
- Forvarm ovn til 125°C
- La lammesteken ligge i romtemperatur i en time eller to før du gnir den inn med salt, pepper og rosmarin. Del hvitløks fedd på langs, lag små snitt med kniv og stikk inn hvitløksbåter og rosmarinkvaster.
- Fordel grønnsaker i langpanne og krydre med salt og kvernet pepper. Legg steken oppå grønsakene og hell i vannet. Stikk steketermometer i den mest kjøttfulle delen.
- Sett steken i ovnen ved 125 ºC og stek i ca 2.5 timer. Dersom du ønsker rosa kjøtt tar du ut kjøttet ved ca. 60 grader. Ønsker du det godt stekt ta du det ut ved 68 – 70 grader. Temperaturen i kjøttet vil fortsette å stige med ca. 5 grader etter at det er tatt ut av ovnen. Ta ut steken, pakk den inn i aluminiumsfolie og la den hvile i ca. 15 minutter.
- Sjysaus:
- Sil sjyen og tilsett soyasaus og rødvin. Kok opp sjyen, rør ut maizena i litt kaldt vann og spe under stadig visping till du får en passe tykk saus. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.