Lammestek med sjysaus

 

 

 

 

 

 

 

 

Lammestek med sjysaus

Personer: 6

Ingredienser

  • 1  lammelår , ca. 2,5 kg  
  • Salt
  • Pepper
  • 4 fedd hvitløk
  • Frisk rosmarin
  • 3 gulrøtter
  • 2 løk , båter
  • 4 dl vann
  • -
  • Sjysaus:  
  • 5 dl sjy fra steken
  • 2 ss maizena utrørt i 1 dl vann
  • 1 ss soyasaus
  • 1 dl rødvin eller 1 ss solbærsaft
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovn til 125°C
  2. La lammesteken ligge i romtemperatur i en time eller to før du gnir den inn med salt, pepper og rosmarin. Del hvitløks fedd på langs,  lag små snitt med kniv og stikk inn hvitløksbåter og rosmarinkvaster.
  3. Fordel grønnsaker i langpanne og krydre med salt og kvernet pepper. Legg steken oppå grønsakene og hell i vannet. Stikk steketermometer i den mest kjøttfulle delen.
  4. Sett steken i ovnen ved 125 ºC og stek i ca 2.5 timer.  Dersom du ønsker rosa kjøtt tar du ut kjøttet ved ca. 60 grader. Ønsker du det godt stekt ta du det ut ved 68 – 70 grader. Temperaturen i kjøttet vil fortsette å stige med ca. 5 grader etter at det er tatt ut av ovnen. Ta ut steken, pakk den inn i aluminiumsfolie og la den hvile i ca. 15 minutter.
  5. Sjysaus:
  6. Sil sjyen og tilsett soyasaus og rødvin. Kok opp sjyen, rør ut maizena i litt kaldt vann og spe under stadig visping till du får en passe tykk saus. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Additional Info

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.