Karnabeet Be Tahini. Ovnsbakt blomkål med tahini og kantareller

Recipe for roasted cauliflower with tahini sauce and chanterelles in english at the bottom of the page

Karnabeet Be Tahini  er en libanesisk rett som betyr blomkål med tahini. Tahinisausen gjør denne retten både velsmakende, næringsrik og mettende. Jeg har forandret litt på retten og ovnstekt grønsakene istedenfor å steke dem og så har jeg tilsatt kantareller og litt chili.

Karnabeet Be Tahini is a Lebanese dish that literally means cauliflower with tahini.  The tahini sauce  makes this dish both tasty, nutritious and filling. I’ve made som changes from the original version and roast the vegetables instead of frying them.  I also also added chanterelles and some chili to the dish.

 

Karnabeet Be Tahini

Personer: 4

Ingredienser

  • 1 stort blomkålhode, del i små buketter
  • 2 rød løk, skjær i tynne skiver
  • 2 ss olivenolje
  • Salt
  • Pepper
  • -
  • Tahinisaus:
  • 2, 5 dl tahini
  • 3 fedd hvitløk, knust
  • 2 sitron, saften
  • Litt frisk koriander, hakket
  • -
  • 150 g kantareller, smør og olje til steking
  • chipotle chili eller hot paprika

Slik gjør du

  1. Forvarm ovn til 220°C
  2. Legg blomkål og løk på et stekebrett eller i ildfast form dryss over salt og noen drypp olivenolje. Stek i forvarmet ovn i ca 30 minutter til blomkålen er blitt litt brun og myk. Bland sitronsaft, hvitløk og salt i tahini og rør med en skje, tilsett litt og litt kaldt vann om gangen og fortsett å røre.  Tilsett vann helt til du har en tynn, rennende saus (tahini blir tykkere når den er kokt/bakt). Smak til med salt og ha i hakket koriander. Hell tahini sausen over den ovnsteket blomkålen, sett formen tilbake i ovn og stek i 20 minutter. Stek kantareller i litt olje og smør og smak til med salt og pepper. Ha kantareller opp på den ovnsbakte tahini blomkålen, dryss over litt chili eller hot paprika og server med ris eller brød.

Roasted cauliflower with tahini and chanterelles, serves 4

Ingredients

1 large head of cauliflower, divided in florets
2 red onions, cut into thin slices
2 tablespoons olive oil
salt
pepper

Sauce:
2, 5 dl tahini
3 cloves garlic, crushed
2 lemon juice
fresh cilantro, chopped

150 g chanterelles, sautéed in oil and butter
chipotle chili or hot paprika

Method

preheat ovn to 220°C

Sprinkle cauliflower and onion with salt, drizzle with a little oil and place on a backing tray. Roast in preheated ovn for 30 minutes until it becomes brown and tender.

Add lemon juice, garlic and salt to the tahini and mix with a spoon, adding a little cold water at a time. Keep mixing until you have a thin, runny sauce (tahini will thicken when cooking. Taste for salt and add chopped coriander. Pour the tahini sauce over roasted cauliflower and onions, put everything back in the ovn and bake for 20 minutes.

In the meantime, sauté the chanterelles, tast to with salt and pepper. Topp the ovnsbaked tahini cauliflower with chanterelles, chili or hot paprika and chopped coriander.

Serve with rice or bread.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.