Lammeskanker med granatepler og mynte
Recipe for braised lamb shank with pomegranate and mint in english at the bottom of the page 👇🏾
Lammeskanker kan enkelt forvandles til det møreste og deiligste kjøttet hvis man har tid å vente. Når man i tillegg bruker ingredienser som koriander, fennikel, og spisskummen frø sammen med granatepler og mynte får man en nydelig eksotisk rett (tagine) med marokkansk vri.
Ingredienser
- 2 store elle 4 mindre lammeskanker
- 1 ts korianderfrø
- 1 ts spisskummenfrø
- ½ ts fennikelfrø
- Salt
- Sort pepper
- Olivenolje
- 1 røde løk, hakket
- 2 gulrøtter, terninger
- 2 persillerot, (sellerirot kan også brukes), i terninger
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1 rød chili ( kan sløyfes), hakket
- 1 ss fersk ingefær, finhakket
- 1 ss hvetemel
- 3 timian kvaster
- 3 dl granateplejuice
- 3 dl kyllingkraft eller buljong og litt vann
- 1/2 granateple, frø
- 1 neve mynteblader
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 150 °C
- Knus koriander, spisskummen og fennikelfrø i morter. Gni inn skankene med litt olivenolje for at kryddrene skal sitte bedre på kjøttet. Gni kjøttet inn med salt pepper og frøene. La det ligge litt med kryddrene på, mens du kutter grønnsakene. Brun kjøttet i en godt varmet gryte til det har fått en fin stekeskorpe og legg over på et fat. Fres grønnsakene, ingefær og chili over middels høy varme i samme gryten som du stekte kjøttet i ca. 5 minutter. Dryss over melet og rør godt. Tilsett granateplejuice, kjøttkraft og timian. Legg skankene over i gryten og pass på at mesteparten av kjøttet er dekket med væske. Ha gjerne i litt mer vann om det trengs. Kok opp og smak til med salt og pepper. Dekk gryten til med tett lokk eller aluminiumsfolie og sett den inn i ovnen. La skankene stå i ovnen til kjøttet blir helt mørt, ca 2 - 2, 5 timer. Ta gjerne ut gryten og snu litt på skankene underveis i kokeprosessen. Virker sausen litt tynn kan du ta ut de møre lammeskankene og la sausen koke litt inn før servering. Dryss over granateplefrø og mynteblader. Server med ris eller couscus til.
Braised lamb skank in pomegranate, serves 4
Lamb shank can easily be transformed into the most tender and tastiest dish when you have time to wait. If you in addition use ingredients like coriander, fennel, cumin seeds, pomegranates and mint to flavor the dish, you´ll be rewarded with a gorgeous exotic tender lamb dish with an Moroccan twist.
1 teaspoon coriander seeds
1 teaspoon cumin seeds
½ teaspoon fennel seeds
Salt
Ground black pepper
1 tablespoon flour
Olive oil
1 red onion, diced
2 carrots, diced
1 parsley root or celery
2 medium carrots, diced
3 garlic cloves, finely chopped
1 red chili, chopped
1 ss fresh ginger, finely chopped
3 sprigs thyme
3 dl pomegranate juice
3 dl chicken stock or broth
1/2 pomegranate, seeds
1 bunch mint leaves
ingredients
2 big or 4 small lamb skanks1 teaspoon coriander seeds
1 teaspoon cumin seeds
½ teaspoon fennel seeds
Salt
Ground black pepper
1 tablespoon flour
Olive oil
1 red onion, diced
2 carrots, diced
1 parsley root or celery
2 medium carrots, diced
3 garlic cloves, finely chopped
1 red chili, chopped
1 ss fresh ginger, finely chopped
3 sprigs thyme
3 dl pomegranate juice
3 dl chicken stock or broth
1/2 pomegranate, seeds
1 bunch mint leaves
margrete halvorsen 27. desember 2017 (19:11)
hei, takk for fin inspirasjon. hvis man ønsker å servere denne retten med grønnsaker til. hva anbefaler du?
Aicha Bouhlou 27. desember 2017 (20:19)
Jeg har selv servert ovnstekt rosenkål, blomkål, woket broccoli eller og grønn salat til denne retten.