Pasta med aubergine og soltørket tomat

Pasta with eggplant and sun-dried tomato recipe in english at the bottom of the page👇🏾

Auberginer spiller hovedrollen i denne enkle og nydelig pastaretten.

Pasta med aubergine og soltørket tomat

Personer: 4

Ingredienser

  • Olivenolje til steking
  • 2 store auberginer, skjær i terninger
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 chili, finhakket
  • 1 lite glass (ca 190 g) soltørkete tometer i olje, finhakket
  • 1 bundt frisk basilikum, finhakket
  • 400 g pasta (penne eller annen pasta)
  • ca 80 g parmesan, revet
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Varm oljen i en stor stekepanne. Stek aubergineterninger i noen minutter til de er myk og har fått farge. Tilsett hvitløk og chili og stek i 1 minutt til. Kok pasta i en stor kjele med saltet vann til den er al dente. Hell av vannet, men ta vare på litt av kokevannet ( ca 1.5 - 2 dl) til å røre sammen pastaen med. Hell pastaen over i aubergineterningene. Tilsett parmesan og rør i litt av det reserverte kokevannet i pastaen. Bland godt og tilsett soltørkete tomater og basilikum. Smak til med salt og pepper og strø over litt ekstra parmesan og basilikum.
  2. -
  3. Er du veganer, kan parmesan sløyfes eller erstattes med vegansk ost.
  4. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  5. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PASTA WITH EGGPLANT AND SUNDRIED TOMATO. Serves 4

Eggplant plays the lead in this simple and beautiful pasta dish.

Ingredients

Olive oil for frying
2 large eggplants, cut into cubes
3 cloves of garlic, finely chopped
1 chili, finely chopped
1 small glass (about 190 g) sun-dried tomatoes in oil, finely chopped
1 bunch of fresh basil, finely chopped
400 g pasta (penne or other pasta)
about 80 g of parmesan, grated
Salt
Pepper

Method

Heat the oil in a large frying pan. Fry eggplant cubes until they are soft and have a color. Add garlic and chilli and fry for 1 minute more .

Boil pasta in a large pot with salted water until it is al dente. Pour off the water, but take care of some of the cooking water(about 1.5-2 dl) to stir the pasta together with.

Add the pasta into the eggplants. Add the parmesan and stir some of the cooking water in the pasta. Mix well and add sun-dried tomatoes and basil. Season with salt and pepper and sprinkle over some extra parmesan and basil.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.