Kyllingtagine

Kyllingtagine

Porsjoner: 4

Ingredienser

  • 4 kyllinglår delt i to i leddet 
  • 1 løk, grovhakket
  • 5-6 gulrøtter delt i små staver
  • 8 poteter delt i mellomstore biter
  • 1 stor tomat, hakket
  • 2 ss tomatpuré 
  • 250 g selskapserter
  • -
  • Marinade:
  • 3 hvitløksfedd, knust/ finhakket
  • Litt finhakket persille
  • 1 ts salt + mer for å smake til
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts paprika
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 klype kanel
  • 1 klype knust tørket chili eller mer om de liker det hot
  • olivenolje 

Slik gjør du

  1. Bland ingredienser til marinade i en stor bolle og tilsett nok olivenolje (ca 4 ss) en ftykk marinade konsistens.
  2. Ha i kylling og bland til alt kjøttet er dekket med krydderblanding. Varm en stor gryte over middels varme. Legg i kyllingen og løk og stek til kyllingdelene er gyllenbrune på begge sider og løken litt myk. 
  3. Ha i poteter, gulrøtter og hakket tomat.   
  4. Ha litt varmt vann i samme bollen som kyllingen ble marinert i for å få med all marinade i gryten. Rør i tomatpuré  og hell over grønnsakene og kjøttet. Tilsett resten av vannet og kok opp gryten. 
  5. Reduser varmen og kok til grønnsakene er myke og væsken er kokt inn en del. Gryten skal koke i ca 30 minutter til grønnsakene er helt møre. Ha i litt mer vann underveis om nødvendig. Smak til med salt og rør i forsiktig ertene. La ertene trekke under lokk i noen minutter. 

2 Comments

  • comment-avatar
    Mette Løkeland 12. august 2023 (21:22)

    Takk for alle gode oppskrifter. Tenåringane elska også denne og då er det gøy å lage mat.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.