Sesong for sitrusfrukt
Mange tror at sitrus sesongen er om sommeren når annen frukt er i sesong. Sitrusfrukt får man hele året, men høysesongen for all sitrusfrukt er faktisk i de kjøligere månedene. Røde appelsiner får man kun tak i noen måneder i året, fra desember til april. Nå er den beste tiden for å nyte mest mulig sitrusfrukter i alle varianter. Jeg liker sesonger og sitrusfrukt er noe av det beste med hele vinteren. Det er ren solskinn i en årstid som er både mørk og kjølig.
På mitt kjøkken bruker jeg mye appelsiner, sitroner og lime. Det skyldes nok min marokkanske bakgrunn og at jeg liker smaken av sitrus. I Marokko er det en tradition å servere både søte og salte appelsin salater, vi smaksetter fiskegrytene eller chermoula marinaden med sitroner, kyllingtagine med innlagte sitroner er en klassiker. Det er vanlig å marinere oliven med både syltete og friske sitroner og salatdressingene tilsettes som oftest sitronsaft istedenfor eddik.
Jeg har samlet noen av mine oppskrifter med sitrus. Alt er lett å lage og alt er godt!
Så her er det bare å prøve og smake, smake smake….
OSTEKAKE PÅ GLASS MED APPELSIN
GULROT -OG APPELSINSALAT
KOKOSRISKREM MED APPELSINER
SITRONKYLLING MED POTETER
SITRUSCEVICHE MED LAKS
SITRUSSALAT
CEVICHE AV TORSK MED APPELSINER
OVRERNATT COUSCOUS GRØT MED APPELSIN
BAKT OSTEKAKE MED APPELSINKREM
FENNIKEL OG APPELSINSALAT MED VALNØTTER
KARAMELISERT FIKEN MED APPELSIN
GULROTSUPPE MED APPELSIN
FISKEFILET MED SITRUS OG SAFRANAIOLI
APPELSIN I KARAMELLSAUS
RÅKOSTSALAT MED APPELSINER
KYLLING OG POTETFORM MED ROSMARIN OG SITRON
SITRONTERTE
APPELSINTALLERKEN MED SJOKOLADE
CEVICHE MED LAKS OG MANGO
APPELSINPOTETER
SITRUSFEST MED HVITJOKOLADEKREM
FRISK COUSCOUSSALAT
EPLEKAKE MED SEMULE OG SITRUS
MAROKKANSK KYLLING MED ROSINER, SITRON OG OLIVEN
PANACOTTA MED APPELSINGELE
SPAGHETTI MED SITRON, PERSILLE OG CHILI
APPELSIN OG AVOKADOSALAT