Sesong for sitrusfrukt

Mange tror at sitrus sesongen er om sommeren når annen frukt er i sesong.  Sitrusfrukt får man hele året, men høysesongen for all sitrusfrukt er faktisk i de kjøligere månedene. Røde appelsiner får man kun tak i noen måneder i året, fra desember til april. Nå er den beste tiden for å nyte mest mulig sitrusfrukter i alle varianter. Jeg liker sesonger og sitrusfrukt er noe av det beste med hele vinteren. Det er ren solskinn i en årstid som er både mørk og kjølig.

På mitt kjøkken bruker jeg mye appelsiner, sitroner og lime. Det skyldes nok min marokkanske bakgrunn og at jeg liker smaken av sitrus. I Marokko er det en tradition å servere både søte og salte appelsin salater, vi smaksetter  fiskegrytene eller chermoula marinaden med sitroner, kyllingtagine med innlagte sitroner er en klassiker. Det er vanlig å marinere oliven med både syltete og friske sitroner og salatdressingene tilsettes som oftest sitronsaft istedenfor eddik.
Jeg har samlet noen av mine oppskrifter med sitrus. Alt er lett å lage og alt er godt!
Så her er det bare å prøve og smake, smake smake….

SITRUSSALAT

 

CEVICHE AV TORSK MED APPELSINER

 

OVRERNATT COUSCOUS GRØT MED APPELSIN

 

FENNIKEL OG APPELSINSALAT MED VALNØTTER

 

KARAMELISERT FIKEN MED APPELSIN

 

GULROTSUPPE MED APPELSIN

 

FISKEFILET MED SITRUS OG SAFRANAIOLI

 

APPELSIN I KARAMELLSAUS

 

RÅKOSTSALAT MED APPELSINER

 

KYLLING OG POTETFORM MED ROSMARIN OG SITRON

 

SITRONTERTE

 

APPELSINTALLERKEN MED SJOKOLADE

 

CEVICHE MED LAKS OG MANGO 

 

APPELSINPOTETER

 

SITRUSFEST MED HVITJOKOLADEKREM 

 

FRISK COUSCOUSSALAT

 

EPLEKAKE MED SEMULE OG SITRUS

 

MAROKKANSK KYLLING MED ROSINER, SITRON OG OLIVEN

 

PANACOTTA MED APPELSINGELE

 

SPAGHETTI MED SITRON, PERSILLE OG CHILI

 

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.