Kylling med mango og kikerter

Kylling med mango og kikerter

Porsjoner : 4

Ingredienser

  • 4 store kyllinglår eller en oppdelt kylling
  • 2 rødløk, i båter
  • 600 g (2 pakker) kokte kikerter 
  • 1 stor mango, i skiver
  • 2 dl kyllingbuljong
  • en klype salt 
  • MARINADE 
  • 3 ss mild mangochutney
  • 2 ss neutral olje
  • 4 hvitløkfedd, hakket
  • 1 økologisk sitron, saften  
  • 1 ts malt ingefær
  • 1⁄4 ts kajenne eller chiliflak (bruk gjerne mer om du liker det hot) 
  • 1 ts paprikapulver
  • 2 ss soyasaus 

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 °C.
  2. Bland sammen mangochutney, olje, hviløk, sitronsaft, ingefær, kajenne eller chili, paprikapulver og soyasaus i en bolle. Legg løk, kikerter og mango i en ildfastform. Hell over halvparten av marinaden og bland godt. Tilsett kyllingbuljong. Gni inn kyllingen med resten av marinaden og salt og legg den oppå grønnsakene. Dryss mer paprika, chiliflak og salt på selve kylling.  Stek den i ovnen på midterste rille i ca. 45 minutter. 
  3. Dryss gjerne over litt urter som koriander eller persille og server med mer grønnsaker eller, couscous, bulgur eller ris.

1 Comment

  • comment-avatar
    Ane Margrete Wigers 29. november 2020 (09:30)

    Jeg laget denne retten i går, og den ble kjempegod. Jeg laget også litt byggryn ved siden av, noe som var unødvendig da det kikertene mettet nok. Tar gjerne i mot forslag på annet tilbehør.

Legg igjen en kommentar til Ane Margrete Wigers Cancel reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.