Safran- og kanel posjerte pærer

Posjerte safran- og kanelpærer er vakre å se på, og er en nydelig dessert med yoghurt, is eller en god blåmuggost til. Pærene kan tilberedes flere dager før bruk og oppbevares i kjøleskapet.

 

Safran- og kanel posjerte pærer

Ingredienser

  • 4–6 pærer (1 pære pr. porsjon)
  • 300 g sukker
  • ca. 5 dl vann
  • ca. 5 dl vann 8-10 safrantråder, knus dem litt med baksiden av en teskje
  • 3 kanelstenger

Slik gjør du

  1. Ha sukker, vann og safrantråder i en kjele og la dem ligge i bløt mens du skreller pærene. Behold dem hele og ikke fjern stilkene. Legg pærene i en bolle med kald vann etter hvert som de skrelles, slik at de ikke blir brune. Kok opp kjelen med sukker, vann og safran til sukkeret er helt oppløst. Reduser varmen og tilsett kanelstangen. La putre i 10 minutter. Tørk av overflødig vann fra pærene og legg dem i sukkerlaken. Kok opp sukkerlaken igjen, demp varmen og la pærene småkoke i 1 til 1 1⁄2 time. Snu litt på pærene underveis i kokeprosessen. La dem ligge i sukkerlaken til de er helt avkjølt.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.