Kylling i marokkansk chermoula til taco, meze eller tapas

Moroccan slow cooked chicken with chermoula for taco, meze or tapas. Recipe in english at the bottom of the page.👇🏾

Taco kveld, meze, tapasbord? Same same, but diffrent! Jeg liker å fylle brød, lefser og tortilla med mat og jeg liker å blande kulturer. Det som er felles for mange kulturer er å dele mat. Og mange har også tradisjon for å fylle brød med kjøtt, saus og grønsaker. Her har jeg har laget langtidstekt kylling i chermoula (marokkansk marinade). Man kan spise kyllingkjøttet, paprika  og salat i arabisk flatbrød og pitabrød sammen med oliven, fetaost og hummus.  Lage tacokveld og servere langtidsstekt kylling i tortillalefser med stekt paprika, rømme, salat og mye annet godt eller  dele som tapas med brød ved siden av. Den er også kjempgod på middagstallerken med ris eller couscous.

Tilsett gjerne litt chili i marinaden om du liker det hot.

 

Kylling i marokkansk chermoula til taco, meze eller tapas

Personer: 4

Ingredienser

  • 4 (ca. 1kg) kyllinglår eller en hel kylling, fjern skinnet og overflødig fett og del i stykker
  • 1 løk skåret i tynne skiver
  • 2 paprika i tynne skiver
  • Chermoula:
  • 1 løk, hakket
  • 2 - 3 ss persille, hakket
  • 2 ss fersk koriander, hakket
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts fersk ingefær, revet
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts gurkemeie
  • ½ ts nykvernet sort pepper
  • 1 ts paprikapulver , søt
  • 1 ts havsalt
  • 3 ss ekstra virgin olivenolje

Sik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 120 °C.
  2. Ha alle ingrediensene til chermoula i foodprosessor og kjør til pasta, tilsett ollje. Ha nesten all krydderpasta over kyllingen. Dekk til kyllingen med folie og sett til marinering i kjøleskapet én time eller mer. Spar på en spiseskje krydderpasta. Legg skiver av løk og paprika i en ildfast form og bland inn i skjeen med krydderpastaen og litt vann. Legg kyllingen opp på løken og paprika. Sett formen i ovnen og stek på 120 °C ca. to timer. Tilsett litt mer vann om nødvendig. Sett grillen på de siste 5 minuttene.

Moroccan slow cooked chicken with chermoula for taco, maze or tapas. Serves 4

Taco evening, Meze, tapas night? Same same but diffrent!
I like to fill bread, pitas and tortilla with food and I like to mix cultures. It is common for many cultures to share bread. And many also have the tradition of filling bread with meat, sauce and vegetables. I have made slow cooked chicken in chermoula (Moroccan marinade). You can wrap the chicken meat, paprika and salad in arab flatbread to enjoy with olives, feta cheese and hummus or serve the chicken, paprika for your taco night with tortillas, sour cream, salad and more. The chicken can also be a part of a tapas meal or served on a dinner plate with rice or couscous. Add some chili to the marinade if you like it hot .

4 (about 1kg) chicken stew or whole chicken, remove the skin and
excess fat and break into pieces
1 onion cut into thin slices
2 peppers in thin slices
Chermoula:
1 onion, chopped
2 tablespoons parsley, chopped
2 tablespoons fresh coriander, chopped
2 tablespoons lemon juice
1 teaspoon of fresh ginger
2 cloves of garlic crushed
2 tablespoon cumin
1 teaspoon turmeric
1 teaspoon sweat paprika
½ teaspoon freshly ground black pepper
1 teaspoon of sea salt
3 tablespoons Olive oil

Preheat the oven to 120 ° C.
Have all the ingredients for the chermoula marinade in a food processor, pulse to pasta and add 3 tablespoons of oil. Have almost all the marinade over the chicken and mix well. (Save one tablespoon of marinade for the veggies). Cover the chicken with foil and set for marinating in the fridge for one hour or more.
Place slices of onions and peppers in a roasting pan and mix into the spoon with the remaining chermoula marinade and some water. Place the chicken meat on top of the onion and peppers. Cook in the oven at 120 ° C for approx. two hours. Add a little more water if necessary. Turn the grill on the last 5 minutes.

3 Comments

  • comment-avatar
    Lise 27. mars 2019 (20:10)

    Takk for utrolig mange fristene oppskrifter! Jeg elsker den marokkanske måten å tenke «salat» på 🙂

    Jeg har tenkt å lage en meze-fest for 8 personer med salater og hummus-retter fra nettsiden din. Jeg har i tillegg lyst til å ha en slags «centre piece» med kylling. Hva tror du om krydderblandingen i denne marokkanske oppskriften, men brukt på kylling som stekes mer som kylling «mandi/mendi»? Det vil si butterfly-kylling med chermoula, på rist over rå ris (med den siste skjeen med chermoula og vann i risen), i ovnen, pakket tett med aluminiumsfolie? Blir det helt feil bruk av chermoula, eller tror du at det er noe som kan fungere?

    Jeg legger til at jeg virkelig ikke har peiling på hva jeg driver med og aldri har smakt chermoula, ha ha! 🙂

    • comment-avatar
      Aicha Bouhlou 29. mars 2019 (10:49)

      Takk for hyggelig melding Lise. Chermoula i risen høres godt ut og det høres også ut som du faktisk vet hva du holder på med. Chermoula er en krydder og urteblanding som passer til nesten alt. Fin plan du har med å la kyllingen og risen være «center piece» Dette kommer til å bli en skikkelig fin fest.

      Aicha

      • comment-avatar
        Lise 8. april 2019 (22:20)

        Tusen takk for svar 🙂 Jeg testet butterfly-kylling (men med bare salt og pepper på kyllingen og salt, pepper, hvitløk, lime, kanel og kardemomme i risen under), til søndagsmiddagen i går. Det ble en veldig saftig rett. Så nå skal jeg tørre å lage chermoula til helga og bruke den på kyllingen jeg skal servere til festen. Det blir spennende!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.