Kylling i mango og currysaus

Recipe for chicken in mango – curry sauce in english at the bottom of this page👇🏾

Denne oppskriften har vært den mest populære retten i min familie og blant mine venner de siste 20 årene og den er det fremdeles. Jeg har delt oppskriften med dem og alle andre jeg har møtt på som hadde behov for en superenkel oppskrift man kan imponere med. Den har blitt servert til nye kjærester man skal gjøre inntrykk på, den første middagen på hybel, til den nye svigermoren og i store familiebesøk . Den er lettlaget og ingenting kan gå galt! Du trenger 5 ingredienser for å imponere med en fantastisk god middag som du rører sammen på 5 minutter. Det er en sånn oppskrift man bare rører sammen og den smaker som om man har krydret og smakt den til i timevis.

Kylling i mango - curry saus

Personer: 4-6

Ingredienser

  • 4 – 6 kyllingfileter
  • 3 dl fløte
  • 3 dl rømme
  • 4 store ss mild mangochutney
  • 3 ss mild indisk curry paste eller mer
  • Litt chili og frisk koriander til servering( kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Forvarm ovn til 180°C
  2. Legg kyllingfileter i en ildfastform, rør sammen øvrige ingredienser og hel over kyllingen. Retten trenger ikke å saltes.(Smak gjerne på sausblandingen før du heller over kyllingen. Om du liker det sterkere blander du litt mer curry i ) Stek i ovn på 180 C i ca 30- 40 minutter minutter, avhengig av størrelsen på kyllingfiletene. Server med ris.
  3. Synes du sausen ble for tykk for din smak, kan du blande i litt vann neste gang du lager den. For det blir helt sikker en neste gang .

Chicken in mango curry sauce, serves 4-6

This recipe has been the most popular dish in my family and among my friends the last 20 years and it still is. I've shared the recipe with them and everyone else I have hit on and it has been served to new girlfriends to make impression and in big family dinner parties. It is easily made! You only need 5 ingredients to impress and it tastes utterly delicious! It is the kind of recipe you just stir together and it tastes as if one has worked for hours to get the taste right.

Ingrediens

4-6 chicken fillets
3 dl heavy cream
3 dl sour cream
4 large tablespoons mild mango chutney
3 tablespoons mild curry paste (taste the blend and add more curry, if you like it more spicy)
Chili and coriander to serve (optional)

Method

Add chicken fillets in a baking dish, stir together remaining ingredients and pour over the chicken fillets. There is no need to add salt.Bake in oven at 180 C for ca 30- 40 minutes.depending on the size of the chicken fillets Serve with rice

If you think the sauce was too thick for your taste, you can mix in some water next time you make it. For I’m sure there will be a next time.

Review

User Rating

4.4 (43 Votes)

Summary

Score

13 Comments

  • comment-avatar
    Marthe 5. april 2016 (20:49)

    Hei! Hva serverer du til denne retten?

  • comment-avatar
    Håkon M. Vegrim 14. april 2016 (13:02)

    Fantastisk god rett å servere når venner er på besøk, Aicha! Er blitt blandt mine farvoritter dette. Takk for at du deler!

    • comment-avatar
      Aicha Bouhlou 15. april 2016 (14:32)

      Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Det er alltid kjekt å dele og jeg hadde en mistanke om at denne oppskriften ville glede. Men det har gått over all forventning. Den har skapt besøksrekord på siden min og det er fremdeles den oppskriften som vises og deles mest her.

  • comment-avatar
    Lene 29. oktober 2016 (02:19)

    Denne retten var super god. Nå har jeg laget to middager etter oppskrift fra denne bloggen, og jeg gleder meg til å lage flere! Takk!

  • comment-avatar
    Marit Mellem 12. desember 2016 (10:57)

    Fantastisk! Takk! Nå har vi spist den 6-7 ganger allerede og idag står den på middagsbordet igjen.

  • comment-avatar
    Linn 2. april 2018 (09:12)

    Hei!
    Bruker du matfløte? Og skal den vispes før den røres sammen med øvrige ingredienser? 🙂

    • comment-avatar
      Aicha Bouhlou 5. april 2018 (16:21)

      Hei Linn. Ja, jeg bruker matfløte og den skal ikke vispes før den røres sammen med de andre ingrediensene.

  • comment-avatar
    Oda 24. oktober 2018 (14:24)

    Hei! Hvilke type rømme bruker du?

    • comment-avatar
      Aicha Bouhlou 24. oktober 2018 (15:33)

      Du kan bruke hel og lettrømme. Men den blir best med den fete.

  • comment-avatar
    Oda 25. oktober 2018 (23:01)

    Supert! Takk for raskt svar! Gleder meg til å prøve

Legg igjen en kommentar til Marthe Cancel reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.