Kremet ricotta pasta med squash, vårløk og pinjekjerner
Creamy pasta with ricotta, summer zucchini, spring onions and pine nuts recipe in english at the bottom of the page👇🏾
En pastarett er alltid perfekt!
Ingredienser
- 3 ss olivenolje
- 2 squash,halvert og skjær i tynne skiver
- 150 g vårløk, finsnittet
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 300g pasta
- 250g ricotta
- En liten neve basilikum, hakket
- Revet skall fra en økologisk sitron
- 50g parmesan revet, pluss litt ekstra
- 50 g pinekjerner, ristet
- Salt
- Pepper
Slik gjør du
- Varm oljen i en stor stekepanne. Stek squash i noen minutter til den er myk og har fått farge. Tilsett vårløk og hvitløk og stek i 2 minutter til. Kok pasta i en stor kjele med saltet vann til den er al dente. Hell av vannet, men ta vare på ca 1,5 - 2 dl kokevann til å røre sammen pastaen med. Hell pastaen over i grønnsakene. Tilsett ricotta, parmesan, revet sitronskall og basilikum. Rør i det reserverte kokevannet i pastaen og bland godt til pastaen er kremet. Smak til med salt og pepper. Rør i halvparten av pinjekjerner og strø resten over pastaen i tillegg til litt ekstra parmesan og basilikum. Serveres med en gang.
- ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
- ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
CREAMY PASTA WITH RICOTTA, SUMMER ZUCCHINI AND SPRING ONIONS.
It´s always a perfect day for pasta
2 zucchini , halved and thinly sliced
150 g spring onions, finely chopped
3 garlic cloves, finely chopped
300g pasta
250g ricotta
50g parmesan grated, plus ekstra
small bunch basil, most chopped
1 lemon, zest
50g pine nut, toasted
Ingredients
3 tbsp olive oil2 zucchini , halved and thinly sliced
150 g spring onions, finely chopped
3 garlic cloves, finely chopped
300g pasta
250g ricotta
50g parmesan grated, plus ekstra
small bunch basil, most chopped
1 lemon, zest
50g pine nut, toasted