Klassisk peruansk ceviche med søtpoteter

Ceviche er mest kjent som en peruansk rett. Men det er faktisk helt vanlig å lage ceviche i hele Latin-Amerika. Dagens  oppskrift på ceviche er peruansk,  og den er laget med fersk torsk, lime, rødløk, chili og  koriander. Ceviche, også kjent som cebiche eller seviche, består vanligvis av fersk sjømat som er marinert med limejuice. Surheten til limejuiceen «koker» sjømaten. Den mest klassiske og tradisjonelle peruanske cevichen blir spist med søtpoteter og fersk kokt mais i Peru. Det forstår jeg godt! Kombinasjonen søte poteter og syrlig marinert fisk er til å bli hekta på.

 

 

Klassisk peruansk ceviche med søtpoteter

Personer: 4

Ingredienser

  • 600 g torskefilet av høy kvalitet, skåret i terninger ( andre typer fisk kan også brukes).
  • 1 rødløk, i tynne skiver
  • 3 -4 lime ( ca 2 dl ferskpresset limejuice)
  • 1-2 rød chili uten frø, kuttet i fine strimler
  • 1 lite bund fersk koriander
  • Salt
  • Litt olivenolje til å dryppe, valgfritt
  • Til servering: 3 - 4 mellomstore søtpoteter som er bakt, kokt eller stekt
  • Salatblader, tortillalefser, ris osv. kan også brukes om du heller vil ha det.

Slik gjør du

  1. Legg de oppskårne fisketerninger i en skål og tilsett 1, 5 ts salt og rikelig med vann. Slik at fisken er dekket med vann. Sett fisken kjølig mens du forbereder løken, presser juice og skjærer opp chili. Skyll fisken for å fjerne saltet. Legg fisken tilbake i skålen og tilsett løk, chili, to kvaster koriander, litt salt og hell over limejuicen. Dekk til og sett fisken til marinering i ca 15 -20 minutter. Kok poteter. Snu litt på fisken i limeblandingen mens den står til marinering. Fjern korianderkvaster når fisken er klar og smak til med salt. Dryss over frisk hakket koriander og drypp over litt olivenolje om du vil. Server med varme søtpoteter eller noe annt godt ved siden av.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.