Salade Niçoise med laks

Salatklassikeren fra Nice finnes i utallige varianter verden over. Den skal inneholde tunfisk, egg, poteter, ansjos og oliven.  Jeg liker å variere og noen ganger bruker jeg laks, ørret eller til og med stekt makrell. I denne oppskriften som er et fast innslag på terrassen vår om sommeren bruker jeg laks.

 

Personer: 4

Ingredienser

  • 600 g laksefilet
  • 12 små poteter eller 4 vanlige poteter
  • 4 egg
  • 150 aspargesbønner
  • 1 hodesalat, jeg har brukt crisp
  • 250 g cherrytomater eller 4 vanlige tomater i båter
  • 120 g sorte oliven
  • 2 - 3 ss kapers
  • -
  • Dressing:
  • 2 ts Dijon sennep
  • 1 ts flytende honning
  • 1 fedd hvitløk, finhakket eller knust
  • 3 ss hvitvinseddik
  • ca 1.2 dl ekstra virgin olivenolje
  • Litt urter, man kan bruke estragon, persille, oregano. Valgfritt
  • Litt salt
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Kok potetene til de er møre og kok eggene i ca 6 minutter til de er smilende. Skrell eggene og skjær poteter i to eller flere båter . Kok aspargesbønner  i lettsaltet vann i ca 2 minutter. Hell av det kokende vannet og avkjøl i kald vann. Stek laksefiletene i litt olje og sett til side. Ha ingrediensene til dressingen i en bolle og visp noen minutter med visp til dressingen ha en kremmet konsistens. Dressingen kan også blandes ved å riste alle ingrediensene i et glass med lokk. Smak til med salt og pepper. Del salaten i grove biter og legg på et stort serveringsfat. Bland i 1/3 del av dressingen. Bland poteter og et par skjeer dressing og legg i et hjørne opp på salaten. Gjør det samme med tomatene og aspargesbønner. Riv fisken i biter og legg den og grønsakene, egg , kapers og oliven opp på salaten. Drypp over resten av dressingen eller server den ved siden av.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.